Lastentautien erikoislääkärit

Lasten lääkäriasemalla kaiken A ja O ovat tietenkin osaavat ja lasten mielestä mukavat lastenlääkärit. Sellaisia on Pikkujätti täynnä.

Tunnemme lasten metkut, murheet ja hepulit, sillä lääkärimme ovat lasten kasvattamia.

Ei ole liian pientä murhetta tai vaivaa

Vastaanotolla lastenlääkärit tutkivat lapsen sekä kuuntelevat vanhempia ja lasta selvittääkseen mistä oireissa tai vaivassa on kyse.

Chatissä ja etävastaanotolla voidaan katsoa oireisiin liittyviä kuvia tai videota, ja huoltaja voi kertoa tarkemmin lapsen oireilusta. 

Jos perheessä herää huoli mistä tahansa lapsen terveyteen, kasvuun tai kehitykseen liittyvästä asiasta, kannattaa varata aika lastenlääkärille. 

Lapsen yskä
Lasten murtumat
Lastenlääkäri eli pediatri
Reseptin uusiminen
Tulirokko lapsella – oireet ja hoito
Artikkelit ja tiedotteet
vauvan

Vauvan kehitys vuoden ikään asti

Vauvan kehitys etenee ensimmäisen vuoden aikana jättimäisin askelin. Yksilölliset erot ovat suuria, mutta tietyt taidot tulee oppia, jotta pienokainen voi oppia jatkossa muita taitoja. Lastentautien erikoislääkäri, neonatologi Tiina Teivaanmäki kertoo, miten vauvan sosiaalinen ja motorinen kehitys näkyy viikko viikolta.
Lue lisää
parvorokko

Parvorokko lapsella vaatii harvoin lääkärinhoitoa

Parvorokko on lapsille vaaraton, mutta raskaana oleville se voi aiheuttaa keskenmenon. Lisäksi se voi aiheuttaa sikiölle vaikean taudin. Lasten infektiotautien erikoislääkäri Pentti Ukkonen vastaa parvorokkoa koskeviin kysymyksiin.
Lue lisää
lapsen

Norovirus on lapsiperheissä tavallinen vieras

Kun norovirus jyllää perheessä, kaikki saavat yleensä tartunnan. Tavallisimpia oireita ovat oksentelu ja ripuli, mutta joillakin norovirustauti voi olla oireeton. Lastentautien erikoislääkäri Katri Backman neuvoo oireiden omahoidossa sekä kertoo, milloin on syytä kääntyä valkotakin puoleen.
Lue lisää