Lastentautien erikoislääkärit

Lasten lääkäriasemalla kaiken A ja O ovat tietenkin osaavat ja lasten mielestä mukavat lastenlääkärit. Sellaisia on Pikkujätti täynnä.

Tunnemme lasten metkut, murheet ja hepulit, sillä lääkärimme ovat lasten kasvattamia.

Ei ole liian pientä murhetta tai vaivaa

Vastaanotolla lastenlääkärit tutkivat lapsen sekä kuuntelevat vanhempia ja lasta selvittääkseen mistä oireissa tai vaivassa on kyse.

Chatissä ja etävastaanotolla voidaan katsoa oireisiin liittyviä kuvia tai videota, ja huoltaja voi kertoa tarkemmin lapsen oireilusta. 

Jos perheessä herää huoli mistä tahansa lapsen terveyteen, kasvuun tai kehitykseen liittyvästä asiasta, kannattaa varata aika lastenlääkärille. 

Lasten murtumat
Lastenlääkäri eli pediatri
Reseptin uusiminen
Artikkelit ja tiedotteet
märkärupi

Märkärupi tarttuu helposti – näin riesasta pääsee eroon

Märkärupi lapsella on yleinen ja joskus kivuliaskin vaiva. Se leviää herkästi perheen sisällä, päivähoidossa ja koulussa. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten märkärupea hoidetaan.
Lue lisää
Täitä

Täit ovat ikäviä vihulaisia – 5 vinkkiä niiden häätöön

Täit eivät ole merkki huonosta hygieniasta, vaan niitä voi tulla kenelle hyvänsä. Varmin oire on kutiseva ja ärtynyt hiuspohja, jota lapsi raapii usein. Lastentautien erikoislääkäri Tea Nieminen kertoo, millä konsteilla täiden häätö onnistuu.
Lue lisää
vaipan-vaihto-vaippaihottuma

Vaivaako lastasi vaippaihottuma? Näin hoidat ja ehkäiset

Vaippaihottuma on alle vuoden ikäisillä lapsilla tavallista, mutta onneksi se paranee yleensä nopeasti. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten vaippaihottumaa hoidetaan ja ehkäistään sekä milloin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.
Lue lisää