Artikkelit ja tiedotteet

64 artikkelia
lapsi-leikkii-suihkulähteessä/

Lapsen kanssa matkustaminen – Ota talteen lastenlääkärimme muistilista

Kun ollaan lomalla lasten kanssa, arvaamattomia asioita voi tapahtua: jälkiruoka saattaa johtaa mahavaivoihin, iho palaa altaassa polskutellessa ja pieniin korviin koskea lentokoneessa. Pikkujätin johtava lääkäri Erik Qvist neuvoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta matkustaminen lasten kanssa sujuisi mahdollisimman leppoisasti.
22.06.2022
vältä-lapsen-auringonpistos/

Mehua, välipalaa ja tauko leikeistä – Vältä lapsen auringonpistos

Kesä on perheen parasta aikaa! Kun pitkät hellekaudet ovat yleistyneet ja aurinko paahtaa, monia vanhempia myös huolettaa: miten ehkäistään lapsen auringonpistos, lämpöuupumus ja lämpöhalvaus. Suojautumalla ja varautumalla, sanoo Pikkujätin lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist ja muistuttaa, että helteellä pelkkä vesi ei aina ole paras janojuoma.
22.06.2022
Pediatrician,Examining,Little,Girl,With,Stethoscope/

Lapsen rytmihäiriö on yleensä vaaraton – Kardiologimme 9 tärkeää faktaa

Pompottaako lapsen sydän epätavallisen kiivaasti? Lapsen rytmihäiriö voi kuulostaa hätkähdyttävältä, mutta yleensä mitään syytä huoleen ei ole. Toisinaan tutkimukset ovat kuitenkin paikallaan – ja vauvan rytmihäiriö täytyy aina päästä hoitamaan ajoissa. Pikkujätin lasten kardiologian erikoislääkäri Ilkka Jaakkola kertoo, mitä vauvan, lapsen ja nuoren sydämen tykytyksistä ja muljahteluista on hyvä tietää.
20.06.2022
skolioosi_lapsella/

Skolioosi lapsella kannattaa hoitaa ajoissa

Lapsen skolioosi hätkähdytti? Sairauden löytyminen ajoissa on hyvä juttu! Kun hoito aloitetaan lapsuusiässä, skolioosi ei pääse pahenemaan ja aiheuttamaan kurjia vaivoja aikuisena. Pikkujätin lastenortopedian erikoislääkäri Matti Ahonen kertoo, milloin lapsen skolioosia tulee hoitaa ja millaisia hoitomuotoja perinteinen luudutusleikkaus on saanut rinnalleen.
23.05.2022
lasten_tyypilliset_tapaturmat/

Lasten tyypilliset tapaturmat – Miten hoidan ja milloin lääkäriin?

Lapsi putosi kiipeilytelineeltä, kaatui pyörällä tai loukkaantui trampoliinilla – tenavillehan sattuu ja tapahtuu. Pikkujätin lastenkirurgian erikoislääkäri Nina Johtimo kertoo, miten lasten yleiset tapaturmat hoidetaan kotona ja milloin on syytä suunnata vastaanotolle tai päivystykseen.
23.05.2022
vauvarokko/

Vauvarokko on hyvin yleinen – Näin hoidat oireet ja lievität vauvan oloa

Vauvan ihottuma, ärtyisyys ja äkillinen korkea kuume viittaavat vauvarokkoon. Lähes jokainen lapsi sairastaa tämän vaarattoman ”kolmen päivän kuumeen”, ja useimmiten oireenmukainen hoito riittää. Pikkujätin lasten infektiotautien erikoislääkäri Tarja Heiskanen-Kosma kertoo, miten lapsen oloa voi helpottaa.
23.05.2022
lapsen_diabetes/

Lapsen diabetes – Tunnistatko nämä oireet?

Jos lasta pissattaa ja janottaa tavallista useammin, on syytä havahtua, sillä kyseessä voi olla lapsen diabetes. Pikkujätin lasten endokrinologian erikoislääkäri Matti Hero kertoo, mitä lapsen diabeteksesta kannattaa tietää ja milloin on tärkeää lähteä pikaisesti lääkäriin.
23.05.2022