Vakuutusasiakkaana

Hoidamme Pikkujätissä kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. Ilmoitathan vastaanotolle tullessasi lapsesi vakuutusyhtiön.

Koska sairaus- ja vapaaehtoisten tapaturmavakuutusten ehdot ja käytännöt ovat erilaisia riippuen vakuutusyhtiöstä ja vakuutustyypistä, tarkistathan epäselvissä tilanteissa vakuutusehdoistasi tai vakuutusyhtiöltäsi

 • mitä toimenpiteitä ja lääkäripalveluita vakuutuksesi korvaa
 • voidaanko vastaanottokäynnit ja toimenpiteet laskuttaa suoraan vakuutusyhtiöltäsi vai maksatko käynnit ensin itse ja haet jälkikäteen korvaukset vakuutusyhtiöltä.

Jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin (esim. magneettikuvaus tai leikkaus) lääkäri pyytää maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä. Tällöin vakuutusyhtiösi voi maksaa hoitosi suoraan Pikkujätille ja maksat itse vain mahdollisen omavastuun käynnin yhteydessä.

Yhteistyömalleissa on vakuutusyhtiökohtaisia eroavaisuuksia, nämä on kuvattu tarkemmin alla.

If Suorakorvaus

Maksuton If Suorakorvaus -palvelu on käytössäsi kaikissa Pikkujätin yksiköissä. If Suorakorvauksen avulla lapsen käynti lääkärissä sujuu entistä vaivattomammin, sillä teemme vahinkoilmoituksen puolestanne. Sinä maksat lääkäriaseman kassalla useimmiten pelkän omavastuun.

Palvelun käyttö edellyttää, että asiakkaalla on If:n sairausvakuutus. Huomaattehan, että mikäli käytätte PikkuTsättiä, If Suorakorvaushakemusta ei ole mahdollista tehdä. Puhelin- ja videovastaanotoista Suorakorvauksen sen sijaan saa normaalisti.

Näin If Suorakorvaus toimii:

 1. Kerro kassalla, että lapsella on If:n sairausvakuutus ja anna kassalle lupa hakea suorakorvaus puolestasi.
 2. Teemme lääkäriasemalla vahinkoilmoituksen puolestasi. Sinun ei tarvitse ilmoittaa lääkärikäynnistä itse.
 3. Pääsääntöisesti korvauspäätös voidaan tehdä heti ja sinulta veloitetaan lääkäriasemalla ainoastaan omavastuu. Omavastuun määrä riippuu lapsesi vakuutuksesta. Saat korvauspäätöksen Omille sivuillesi.
 4. Tietyissä tilanteissa korvauspäätöstä ei voida tehdä heti, jolloin maksat käynnin lääkäriasemalla ensin itse. Vahinkoilmoituksesi on kuitenkin jo lähtenyt If:iin ja If on sinuun yhteydessä jatkokäsittelyä varten.
 5. If Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärikäynnin kuluja, joten muista hakea reseptilääkkeistä vakuutuskorvaus itse Omilla sivuillasi.

Lisätietoa If Suorakorvauksesta.

Pohjola Vakuutus

Kun varaat ajan Pohjola Terveysmestareiden kautta, he tekevät hoidontarpeen arvion, varaavat ajan ja tekevät useimmiten korvauspäätöksen. Jos käynti menee vakuutukseen, maksat vain mahdollisen omavastuun. Pohjolan Terveysmestarit tavoitat numerosta 0100 5225.

Pohjolan asiakkaana voit myös varata ajan meille suoraan. Tällöin maksat käynnin ensin itse ja haet korvauksen jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi. Näytäthän maksamisen yhteydessä voimassaolevaa vakuutuskorttia.

Turvan TaskuTurva-sovellus

Vakuutusyhtiö Turvan mobiilisovellus TaskuTurvan avulla lapsen kanssa lääkärissä asioiminen on vaivatonta. Kun lapsellasi on Turva Henkilö -sopimuksen Junioriturva Plus -vakuutus, voit näyttää TaskuTurvasta löytyvää suorakorvauskorttia kassalla, jolloin maksat lapsen lääkärikäynnistä vain mahdollisen omavastuuosuuden.

Näin TaskuTurva-sovelluksen käyttäminen toimii:

 1. Lataa TaskuTurva osoitteessa turva.fi/lataa
 2. Varaa aika Pikkujättiin
 3. Näytä asioidessasi lapsesi Kela-korttia ja TaskuTurvasta löytyvää suorakorvauskorttia
 4. Maksa mahdollinen omavastuu

Muut vakuutusyhtiöt

Muiden vakuutusyhtiöiden asiakkaana maksat pääsääntöisesti käyntisi ensin itse ja haet korvauksen jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi.