Potilaan oikeudet

Potilasasiakirjojen tarkastus ja luovutus

Meille pikkujättiläisille on tärkeää, että ymmärrät, mitä tietoja sinusta keräämme ja, mihin niitä käytämme. Tietojasi käyttävät vain sinua hoitavat lääkärit ja hoitajat. Halutessasi voit tarkistaa Pikkutiedoista tai Omakannasta, mitä tietoja Pikkujätissä sinusta on. Voit myös pyytää tiedot kirjallisena Pikkujätin lomakkeella tai kirjoittaa oman pyynnön.

Kun pystyt päättämään itse hoitoosi liittyvistä asioista, luovutamme tietosi omasta pyynnöstäsi. Siihen asti huoltajasi auttavat sinua pyynnön tekemisessä.

Lue lisää potilasasiakirjojen tarkastuksesta ja luovutuksesta.

Potilastietojen korjaamisvaatimus

Jotta tavoittaisimme sinut tarvittaessa, haluamme, että tietosi ovat ajan tasalla Pikkujätissä. Kysymme tästä syystä tietosi käydessäsi meillä. Pikkutietojen kautta voit korjata esim. nimi-, osoite- ja puhelinnumerotietojasi. Kaikkia tietoja et voi itse korjata. Näissä tilanteissa sinun tulee tehdä kirjallinen pyyntö virheellisen tiedon korjaamisesta tai puutteellisen tiedon täydentämisestä. Sinua hoitanut lääkäri tai hoitaja käy pyynnön läpi tarvittaessa yhdessä ylilääkärin kanssa ja arvioi, onko pyyntöösi perusteita.

Sinulla on oikeus myös pyytää tietojesi poistoa. Huomiothan kuitenkin, että emme voi poistaa sellaisia tietoja, joiden säilytyksestä on määrätty lailla.

Lue lisää potilastietojen korjaamisvaatimuksesta.

Lokitietojen tarkastus- ja selvityspyyntö

Jos epäilet, että tietojasi ei ole käsitelty oikein, voit olla yhteydessä Pikkujätin tietosuojavastaavaan.

Lue lisää lokitietojen tarkastus- ja selvityspyynnöstä.

Puolesta asiointi -valtuutus

Jos sinun on vaikea asioida henkilökohtaisesti Pikkujätissä, voit antaa toiselle henkilölle valtakirjan, jolla valtuutat hänet hoitamaan asiointiasi puolestasi Pikkujätissä.

Lue lisää puolesta asiointi -valtuutuksesta.

Apua asiointiin

Potilasasiamies, tietosuojavastaava sekä Kanta-arkiston hoitaja auttavat sinua tietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa. Voit tehdä valituksen viranomaiselle, jos olet tyytymätön Pikkujätistä saamiisi vastauksiin tietojesi käsittelyä koskien.

Lue lisää asiointiavusta Pikkujätissä.


Tietosuojaselosteista voit lukea tarkemmin tietojesi käsittelystä.