Reseptin uusiminen

Lääkäri arvioi aina lapsen lääkehoidon tarpeellisuuden. Pikkujätissä lasten ja nuorten reseptien uusinnat hoituvat helposti vastaanottokäynnillä sekä etänä puhelimitse tai chatissa.

Esimerkiksi lapsen siitepölyallergia on varsin yleinen lääkehoitoa vaativa vaiva, jonka helpottamiseen moni tarvitsee kevään tullen uuden reseptin allergialääkkeisiinsä.

Kun kyseessä on lapsipotilas, on lääkärin arvioitava lääkkeiden tarve joka kerta erikseen. Reseptiä ei siis voi uusia ilman lääkärin arviota.

Lasten lääkehoito on osa kokonaisvaltaista hoitopolkua, jossa tapauskohtaisesti seurataan ja arvioidaan jokaisen yksittäisen lääkkeen aiheellisuutta. Vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi lapsen ikä (missä muodossa lääke annetaan), paino (annostus) sekä aiemmat kokemukset lääkkeestä.

Aikuisiin verrattuna lapsilla on huomattavasti vähemmän lääkitystä vaativia pitkäaikaissairauksia.

Reseptin uusiminen Pikkujätissä onnistuu kolmella tavalla

  • Lääkärin vastaanotolla Pikkujätin toimipisteessä
  • Lääkärin etävastaanotolla puhelimitse
  • PikkuTsätin kautta keskustelemalla lääkärin kanssa chatissa

Huomioithan, että Pikkujätissä ei voi uusia reseptejä Omakanta-palvelussa.

Milloin resepti kannattaa uusia?

Älä jätä reseptin uusimista viime tippaan. Näet Omakanta-palvelusta, kuinka kauan lapselle määrätyt reseptit ovat voimassa ja kuinka paljon lääkkeitä on jäljellä.

Erityisesti ennen lomamatkaa kannattaa tarkistaa, että reseptit kantavat reissun yli.

Resepti kannattaa uusia omalla hoitavalla lääkärillä.

Reseptin uusiminen vastaanotolla

Jos edellisestä lääkärikäynnistä on aikaa, resepti kannattaa uusia lääkärin vastaanotolla. Pikkutiedot-palvelusta näet, kenen lääkärin luona lapsesi on käynyt viimeksi.

Lääkkeen sopivuuden ja annostuksen lisäksi voitte keskustella vastaanotolla muista lapsen tai nuoren terveysasioista. Jos lääkäri suosittelee lisätutkimuksia, voitte käydä niissä joustavasti saman käynnin yhteydessä.

Reseptin uusiminen etävastaanotolla

Puhelimitse hoituva etävastaanotto on kätevä ratkaisu reseptin uusimiseen. Puhelinvastaanotto tavoittaa sinut missä ja milloin vain.

Lääkkeet voit noutaa lähimmästä apteekista.

Reseptin uusiminen PikkuTsätissä

PikkuTsätti on chat-palvelu, jonka avulla tavoitat lastenlääkärin kotoasi.

Lastenlääkäri arvioi, onko lapsen kanssa syytä mennä lääkäriin vai voiko reseptin uusia ilman vastaanottokäyntiä.

PikkuTsätissä voit keskustella kaikista lapseen terveyteen liittyvistä asioista.

eResepti eli sähköinen resepti

Pikkujätissä kirjoitettavat reseptit ovat eReseptejä eli sähköisiä reseptejä. eResepti on voimassa kaksi vuotta sen kirjoittamisesta.

Paperisia reseptejä tai apteekkiin soitettuja puhelinreseptejä ei ole enää mahdollista tehdä.

Paljonko reseptin uusiminen maksaa?

Reseptin uusimisesta veloitetaan Pikkujätin palveluhinnaston mukainen maksu riippuen siitä, onko resepti uusittu vastaanotolla, puhelimitse vai chatin kautta.

Artikkelit ja tiedotteet
aivotärähdys

Onko aivotärähdys vaarallinen? 8 kysymystä lääkärille

Aivotärähdys on kansankielinen sana, joka tarkoittaa erittäin lievää ja samalla yleisintä aivovammaa. Suurimmassa riskissä ovat pienet lapset sekä rajuja kontaktilajeja harrastavat nuoret. Lastenneurologian erikoislääkäri Anne Sarajuuri vastaa aivotärähdykseen liittyviin kysymyksiin, jotka usein huolettavat vanhempia.
Lue lisää
aivokalvon

Aivokalvontulehdus on lapsella vakava sairaus

Aivokalvontulehdus eli meningiitti on yksi pelätyimmistä lasten infektioista. Onneksi tauti on nykyään rokotusten ansiosta harvinainen, mutta se voi edelleen edetä vakavaksi infektioksi hyvin nopeasti. Lasten infektiotautien erikoislääkäri Katri Backman kertoo sairauden oireista ja hoidosta.
Lue lisää
pikkujatti-aarresaari

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Pikkujätin vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Pikkujätissä on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn