Lastenlääkärin vastaanotto

Pikkujätin lastenlääkärit eli pediatrit ovat lastentautien asiantuntijoita. He kuuntelevat, havainnoivat ja tutkivat lapsen oireita ja pyrkivät selvittämään niiden syyn. Lastenlääkärille kannattaa varata aika aina, kun aikuisella on huoli lapsesta. Pikkujätistä löydät myös lasten asioihin perehtyneitä yleislääkäreitä.

Mitä lastenlääkärin vastaanotolla tapahtuu?

Lastenlääkärin vastaanotolle ei tarvitse sinällään valmistautua mitenkään erityisesti, jos lapsi suunnilleen tietää, mitä lääkärissä tapahtuu. Lapsen mahdollista jännitystä ja pelkoja kannattaa lievittää etukäteen, esimerkiksi kirjojen ja videoiden avulla.

Jos lapsella on pitkäaikainen sairaus tai sairaus, joka on vaikuttanut lapsen kasvuun, kannattaa ottaa mukaan lapsen kasvutiedot ja/tai -käyrät. Myös kirjalliset dokumentit aikaisemmista tutkimuksista tai toimenpiteistä ja tiedot pitkäaikaislääkityksestä on hyvä olla mukana.

Pienen lapsen on turvallisinta olla aikuisen sylissä vastaanoton ajan ja jos lapselle joudutaan tekemään tutkimuksia tai toimenpiteitä tutkimusvuoteella, aikuinen voi silloinkin olla lähellä.

Esitietojen ja haastattelun jälkeen lääkäri tekee yleensä tutkimuksen, johon lähes aina kuuluu sydämen ja keuhkojen kuuntelu, korvien, suun ja nielun katsominen sekä usein myös vatsan tunnustelu.

Jos lääkäri määrää jatkotutkimuksia, niihin pääsee yleensä heti, jonka jälkeen palataan vastaanotolle kuulemaan tulokset. Samalla suunnitellaan myös hoito ja mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Moni tavallinen laboratoriotutkimus voidaan tehdä hellemmällä tavalla, ottamalla verinäyte vain lapsen sormenpäästä. Laajemmat verinäytteet täytyy kuitenkin ottaa kuten aikuisilla eli suoninäytteenä. Pikkujätin laboratoriohoitajat ovat ammattilaisia lapsen näytteiden otossa ja heidän kanssaan näytteenotto sujuu hyvin.

Mitä vaivoja lastenlääkärin etävastaanotolla voi hoitaa?

Lastenlääkärin kanssa voi asioida myös etänä, mutta aina kun vain on mahdollista, kannattaa tulla lähivastaanotolle. Lapsen tai nuoren oireita on helpompi tutkia vastaanotolla.

Etävastaanotto on kuitenkin hyvä vaihtoehto monissa tilanteissa. Etävastaanotolla voidaan päättää hoidosta tai jatkotoimenpiteistä, tai lääkäri voi määrätä jatkotutkimuksia. Etävastaanotolla lastenlääkäri voi myös arvioida, tarvitseeko lähivastaanotolle tulla.

Lastenlääkäri-chat PikkuTsätti

PikkuTsätti on lastenlääkäreiden chat-palvelu, jossa voi asioida etänä.

Lastenlääkärin puhelinvastaanotto

Puhelinvastaanotto on kätevä tapa olla yhteydessä lastenlääkäriin, kun lähivastaanotolle saapuminen on haastavaa.

Lastenlääkärin videovastaanotto

Myös videovastaanotto on mahdollinen joillakin lastenlääkäreillä. Lastenlääkärin videovastaanotolla voidaan hoitaa samoja asioita kuin muillakin etävastaanotoilla.

Ajanvaraus

Varaa aika lastenlääkärin tai lapsen asioihin perehtyneen yleislääkärin lähi- tai puhelinvastaanotolle Pikkujätin nettiajanvarauksesta tai soittamalla neuvontapalveluumme 010 380 8000.

Varaa aika lastenlääkärin videovastaanotolle soittamalla neuvontapalveluumme 010 380 8000.

Artikkelit ja tiedotteet
pikkujatti-aava Aava ja Pikkujätti takoivat yhdessä ennätysluvut
Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Historiallisen korkean liikevaihdon lisäksi lääkärikäyntien määrä kasvoi päättyneellä tilikaudella ja vastaanottoaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan merkittävästi.
Lue lisää
Aava Pikkujätin palvelut pian myös Keravalla – uudet tilat sisaryhtiö Aavan kanssa
Keväälle 2025 ajoittuva muutto mahdollistaa kaikkien Aavan palveluiden, mutta myös Pikkujätin löytyvän taas saman katon alta Keravan keskustasta.
Lue lisää
Kuva: Pikkujätti on kirkkaasti luotetuin ja hyvämaineisin yksityinen lääkäriasema
Pikkujätti oli Luottamus&Maine-vertailussa mukana ensimmäistä kertaa ja nousi vahvalla brändillään ja hyvällä maineellaan heti listan kärkeen sijalle 2. Sisaryhtiö Lääkärikeskus Aavan maine ylsi hyvälle tasolle, mutta on hivenen laskenut sote-alan maineen mukana.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn