Videovastaanotto

Miten videovastaanotto toimii?

Kokeneet asiantuntijamme hoitavat videovastaanotolla vaivoja ja oireita, jotka eivät vaadi fyysisiä tutkimuksia. Videovastaanoton voit varata tietylle Pikkujätin asiantuntijalle, joka on joko lastenlääkäri, nuorisolääkäri, psykologi tai terapeutti. Vastaanotto toteutetaan suojatulla yhteydellä, älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella valitsemanasi ajankohtana.

Mihin videovastaanotto soveltuu?

Videovastaanotoilla voidaan hyvin kartoittaa erilaisia oireita ja huolia, antaa neuvontaa ja seurata sairauksia. Tyypillisiä huolia voivat olla allergioihin ja kasvuun, kehitykseen tai käyttäytymiseen liittyvät pulmat.

Lääkärimme voivat kirjoittaa ja uusia sähköisiä reseptejä tietyin rajoituksin. He voivat myös harkinnanvaraisesti laatia todistuksia, kuten sairauspoissaolotodistuksia lapsen sairastamisesta vanhemman työnantajaa varten.

Mihin videovastaanotto ei sovellu?

  • Akuutit hätätilanteet kuten vaikeudet hengittää tai tajunnan tason aleneminen. Soita 112.
  • Muut akuutit tilanteet kuten hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot tai kiputilat. Hakeudu tällöin Pikkujätin aseman vastaanotolle tai oman alueesi päivystykseen (112).
  • Kannanotot, jotka selvästi vaativat fyysisen tutkimisen, esim. korvatulehduksen diagnosoiminen.
    Keuhkokuumetta, vatsakipua ja vastaavien oireita voidaan alkukartoittaa, mutta ei diagnosoida videovastaanotolla.
  • Keskushermostoon (pkv)  vaikuttavia ja rauhoittavia lääkkeitä ei kirjoiteta etävastaanotolla.
  • Antibiootteja ei kirjoiteta videovastaanotolla, poikkeuksena paikallishoitolääkkeet (esim. silmätipat).
  • Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti videovastaanotolla, asiantuntija ohjaa sinut vastaanotolle Pikkujätin asemalle. Videovastaanotosta peritään hinnaston mukainen maksu.

Tekniset vaatimukset videovastaanotossa käytettävälle laitteelle

  • Videovastaanottoa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella
  • Videovastaanotto vaatii internetyhteyden. Jos yhteyden nopeus ei ole riittävä, palvelu heikentää kuvan- ja äänenlaatua
  • Videovastaanotto toimii parhaiten Chrome-selaimella
  • Käytettävässä laitteessa tulee olla sisäiset tai erilliset audio- ja videolaitteet (mikrofoni, kuulokkeet tai kaiuttimet ja kamera)
  • Testaa laitteet ja yhteyden toimivuus hyvissä ajoin ennen videovastaanottoa täällä.

Ajanvaraus

Varaa aika soittamalla Pikkujätin ajanvaraus- ja neuvontapalveluun 010 380 8000. Osa asiantuntijoiden videovastaanotoista on varattavissa vain neuvontapalvelun kautta.

Huomioi myös nämä ennen vastaanottoa:

  • Tarkemmat ohjeet videovastaanotolle lähetetään sähköpostitse ja tekstiviestillä.
  • Jos lapsi on ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla, otathan esille sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Pikkujätin käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
  • Jos asioit nuoren asioissa, on tarpeen saada hänen suostumuksensa. Tämä tapahtuu kätevimmin, jos nuori on mukana keskustelussa ainakin alussa tai muulla tavoin pystytte viestittämään nuoren luvan asiointiin (perustuu lainsäädäntöön ja alaikäisen oikeuksiin).
Artikkelit ja tiedotteet
Pikkujätti Pikkujätille ja Aavalle myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Pikkujätti ja Aava noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
lapsen Mistä lapsen oppimisvaikeudet johtuvat?
Lievätkin oppimisvaikeudet on tärkeä tunnistaa, jotta lasta voidaan tukea koulussa ja kotona mahdollisimman varhain. Mikäli asiaan ei puututa, ongelmat seuraavat aikuisuuteen. Neuropsykologian erikoispsykologi Nina Sajaniemi kertoo, mitä syitä oppimisvaikeuksien taustalla on ja mitkä ovat yleisimmät oppimishäiriöt.
Lue lisää
Pikkujätti Asiakastietolaki muuttuu 1.1.2024 – OmaKannan luovutuslupaa voidaan hyödyntää jatkossa laajemmin
Voit kuitata informoinnin vastaanotetuksi jo nyt OmaKannassa tai asioidessasi Pikkujätissä.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn