Lastenkirurgia

Pikkujätillä on leikkaussalit Pikkujätti Tapiolassa Espoossa ja Pikkujätti Itäkeskuksessa Helsingissä. Leikkaussaleissa kokeneet erikoislääkärit kuten lastenortopedit, lastenkirurgit ja lasten korva-, nenä- ja kurkkulääkärit tekevät päiväkirurgisia toimenpiteitä, joita varten lapsi yleensä nukutetaan. Nukutuksista vastaavat lasten nukutuksiin erikoistuneet anestesiologit. 

Haluamme Pikkujätissä tehdä lasten leikkauksista ja toimenpiteistä mahdollisimman mukavia kokemuksia sekä potilaalle että vanhemmille. Kuuntelemme huolet ja autamme jännityksen purkamisessa. Sekä leikkaukseen valmistauduttaessa että lapsen herättyä nukutuksesta, vanhempi on heti lähellä. Potilas ja saattaja saavat olla yhdessä heräämötiloissamme kunnes lapsi voidaan turvallisesti kotiuttaa. 

Lastenkirurgi ja lastenortopedi Helsingissä 

Lastenortopediset leikkaukset tehdään Aava Sairaalassa Kampissa. Lapsi pääsee kotiin jo samana päivänä, ja vanhempi saa olla lapsen seurana ennen ja jälkeen leikkauksen. Päiväkirurginen toiminta edellyttää, että potilas on perusterve ja yli puolivuotias. 

Leikkaustoimenpiteestä päättää leikkaava lääkäri yhdessä vanhempien kanssa. Leikkaussalia vaativiin toimenpiteisiin varataan aika etukäteen ja samalla annetaan potilasohjeet leikkaukseen valmistautumiseen. Valmistautumisohjeet voit myös tulostaa täältä. 

Teemme yhteistyötä useiden vakuutusyhtiöiden kanssa, joten meille voit tulla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Varaathan aina ajan ensin leikkaavalle lääkärille toimenpiteen arvioon. 

Kirurgiset pientoimenpiteet
Lastenkirurgin vastaanotto
Lastenortopedin vastaanotto
Plastiikkakirurgin vastaanotto
Tyräleikkaukset

Leikkaukset korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Kireä kielijänne – Kielijänteen leikkaus
Kitarisanpoisto eli adenotomia
Korvien putkitus eli tympanostomia
Nielurisaleikkaukset
Artikkelit ja tiedotteet
nuori-ja-vanhempi-keskustelee

Huoltajien asiointi helpottuu, kun he voivat jatkossa nähdä alle 18-vuotiaan lapsensa tiedot Pikkujätissä – nuorella on myös oikeus salata tietonsa

Pikkujätissä ja Aavassa otetaan 1.12.2022 alkaen käyttöön alaikäisen päätöskyvyn arviointi. Sen myötä alle 18-vuotiaat, päätöskykyisiksi arvioidut asiakkaat voivat itse päättää tietojensa luovuttamisesta huoltajille.
Lue lisää
shutterstock_1421926835

Saiko lapsesi syyhytartunnan? 6 vinkkiä syyhyn hoitoon

Syyhy on viheliäinen vaiva, josta eroon pääseminen vaatii koko perheeltä viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Itsekseen se ei parane, vaan kutina muuttuu koko ajan tuskallisemmaksi. Ihotautien erikoislääkäri Sonja Hahtola neuvoo, miten syyhypunkki selätetään.
Lue lisää
shutterstock_1967009614

Kuumetta ja kurkkukipua – onko lapsella angiina?

Angiina on tavallinen sairaus lapsiperheissä. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Johan Hedström kertoo, mitkä ovat angiinan oireet, tarttuuko tauti ja millä konsteilla se taltutetaan. Angiinan hyvä hoito on tärkeää, koska siihen liittyy ikäviä jälkitauteja.
Lue lisää