Lastenkirurgia

Pikkujätillä on leikkaussalit Pikkujätti Tapiolassa Espoossa ja Pikkujätti Itäkeskuksessa Helsingissä. Leikkaussaleissa kokeneet erikoislääkärit kuten lastenortopedit, lastenkirurgit ja lasten korva-, nenä- ja kurkkulääkärit tekevät päiväkirurgisia toimenpiteitä, joita varten lapsi yleensä nukutetaan. Nukutuksista vastaavat lasten nukutuksiin erikoistuneet anestesiologit. 

Haluamme Pikkujätissä tehdä lasten leikkauksista ja toimenpiteistä mahdollisimman mukavia kokemuksia sekä potilaalle että vanhemmille. Kuuntelemme huolet ja autamme jännityksen purkamisessa. Sekä leikkaukseen valmistauduttaessa että lapsen herättyä nukutuksesta, vanhempi on heti lähellä. Potilas ja saattaja saavat olla yhdessä heräämötiloissamme kunnes lapsi voidaan turvallisesti kotiuttaa. 

Lastenkirurgi ja lastenortopedi Helsingissä 

Lastenortopediset leikkaukset tehdään Aava Sairaalassa Kampissa. Lapsi pääsee kotiin jo samana päivänä, ja vanhempi saa olla lapsen seurana ennen ja jälkeen leikkauksen. Päiväkirurginen toiminta edellyttää, että potilas on perusterve ja yli puolivuotias. 

Leikkaustoimenpiteestä päättää leikkaava lääkäri yhdessä vanhempien kanssa. Leikkaussalia vaativiin toimenpiteisiin varataan aika etukäteen ja samalla annetaan potilasohjeet leikkaukseen valmistautumiseen. Valmistautumisohjeet löydät myös täältä. 

Teemme yhteistyötä useiden vakuutusyhtiöiden kanssa, joten meille voit tulla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Varaathan aina ajan ensin leikkaavalle lääkärille toimenpiteen arvioon. 

Kirurgiset pientoimenpiteet
Lasten murtumat
Lastenkirurgin vastaanotto
Lastenortopedin vastaanotto
Luomen poisto lapselta
Plastiikkakirurgin vastaanotto
Tyräleikkaukset

Leikkaukset korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Kireän kielijänteen leikkaus
Kitarisanpoisto eli adenotomia
Korvien putkitus eli tympanostomia
Nielurisaleikkaukset
Artikkelit ja tiedotteet
Pikkujätti Pikkujätille ja Aavalle myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Pikkujätti ja Aava noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
lapsen Mistä lapsen oppimisvaikeudet johtuvat?
Lievätkin oppimisvaikeudet on tärkeä tunnistaa, jotta lasta voidaan tukea koulussa ja kotona mahdollisimman varhain. Mikäli asiaan ei puututa, ongelmat seuraavat aikuisuuteen. Neuropsykologian erikoispsykologi Nina Sajaniemi kertoo, mitä syitä oppimisvaikeuksien taustalla on ja mitkä ovat yleisimmät oppimishäiriöt.
Lue lisää
Pikkujätti Asiakastietolaki muuttuu 1.1.2024 – OmaKannan luovutuslupaa voidaan hyödyntää jatkossa laajemmin
Voit kuitata informoinnin vastaanotetuksi jo nyt OmaKannassa tai asioidessasi Pikkujätissä.
Lue lisää