Lastenkirurgia

Pikkujätillä on leikkaussalit Pikkujätti Tapiolassa Espoossa ja Pikkujätti Itäkeskuksessa Helsingissä. Leikkaussaleissa kokeneet erikoislääkärit kuten lastenortopedit, lastenkirurgit ja lasten korva-, nenä- ja kurkkulääkärit tekevät päiväkirurgisia toimenpiteitä, joita varten lapsi yleensä nukutetaan. Nukutuksista vastaavat lasten nukutuksiin erikoistuneet anestesiologit. 

Haluamme Pikkujätissä tehdä lasten leikkauksista ja toimenpiteistä mahdollisimman mukavia kokemuksia sekä potilaalle että vanhemmille. Kuuntelemme huolet ja autamme jännityksen purkamisessa. Sekä leikkaukseen valmistauduttaessa että lapsen herättyä nukutuksesta, vanhempi on heti lähellä. Potilas ja saattaja saavat olla yhdessä heräämötiloissamme kunnes lapsi voidaan turvallisesti kotiuttaa. 

Lastenkirurgi ja lastenortopedi Helsingissä 

Lastenortopediset leikkaukset tehdään Aava Sairaalassa Kampissa. Lapsi pääsee kotiin jo samana päivänä, ja vanhempi saa olla lapsen seurana ennen ja jälkeen leikkauksen. Päiväkirurginen toiminta edellyttää, että potilas on perusterve ja yli puolivuotias. 

Leikkaustoimenpiteestä päättää leikkaava lääkäri yhdessä vanhempien kanssa. Leikkaussalia vaativiin toimenpiteisiin varataan aika etukäteen ja samalla annetaan potilasohjeet leikkaukseen valmistautumiseen. Valmistautumisohjeet voit myös tulostaa täältä. 

Teemme yhteistyötä useiden vakuutusyhtiöiden kanssa, joten meille voit tulla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Varaathan aina ajan ensin leikkaavalle lääkärille toimenpiteen arvioon. 

Kirurgiset pientoimenpiteet
Lasten murtumat
Lastenkirurgin vastaanotto
Lastenortopedin vastaanotto
Luomen poisto lapselta
Plastiikkakirurgin vastaanotto
Tyräleikkaukset

Leikkaukset korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Kireän kielijänteen leikkaus
Kitarisanpoisto eli adenotomia
Korvien putkitus eli tympanostomia
Nielurisaleikkaukset
Artikkelit ja tiedotteet
vauvan

Vauvan kehitys vuoden ikään asti

Vauvan kehitys etenee ensimmäisen vuoden aikana jättimäisin askelin. Yksilölliset erot ovat suuria, mutta tietyt taidot tulee oppia, jotta pienokainen voi oppia jatkossa muita taitoja. Lastentautien erikoislääkäri, neonatologi Tiina Teivaanmäki kertoo, miten vauvan sosiaalinen ja motorinen kehitys näkyy viikko viikolta.
Lue lisää
parvorokko

Parvorokko lapsella vaatii harvoin lääkärinhoitoa

Parvorokko on lapsille vaaraton, mutta raskaana oleville se voi aiheuttaa keskenmenon. Lisäksi se voi aiheuttaa sikiölle vaikean taudin. Lasten infektiotautien erikoislääkäri Pentti Ukkonen vastaa parvorokkoa koskeviin kysymyksiin.
Lue lisää
Ove

Ove Uljas on Aavan ja Pikkujätin uusi toimitusjohtaja – ”Suomen ihmisvastuullisimman terveydenhuoltoyrityksen rakentaminen houkuttaa”

Lääkärikeskus Aavan ja Pikkujätin nykyinen toimitusjohtaja Raija Tapio ilmoitti kesällä jättävänsä tehtävänsä. Nyt yrityksille on valittu uusi toimitusjohtaja, Ove Uljas, joka aloittaa työssään tilikauden vaihtuessa 1.4.2024.
Lue lisää