Lastenkirurgia

Pikkujätillä on leikkaussalit Pikkujätti Tapiolassa Espoossa ja Pikkujätti Itäkeskuksessa Helsingissä. Leikkaussaleissa kokeneet erikoislääkärit kuten lastenortopedit, lastenkirurgit ja lasten korva-, nenä- ja kurkkulääkärit tekevät päiväkirurgisia toimenpiteitä, joita varten lapsi yleensä nukutetaan. Nukutuksista vastaavat lasten nukutuksiin erikoistuneet anestesiologit. 

Haluamme Pikkujätissä tehdä lasten leikkauksista ja toimenpiteistä mahdollisimman mukavia kokemuksia sekä potilaalle että vanhemmille. Kuuntelemme huolet ja autamme jännityksen purkamisessa. Sekä leikkaukseen valmistauduttaessa että lapsen herättyä nukutuksesta, vanhempi on heti lähellä. Potilas ja saattaja saavat olla yhdessä heräämötiloissamme kunnes lapsi voidaan turvallisesti kotiuttaa. 

Lastenkirurgi ja lastenortopedi Helsingissä 

Lastenortopediset leikkaukset tehdään Aava Sairaalassa Kampissa. Lapsi pääsee kotiin jo samana päivänä, ja vanhempi saa olla lapsen seurana ennen ja jälkeen leikkauksen. Päiväkirurginen toiminta edellyttää, että potilas on perusterve ja yli puolivuotias. 

Leikkaustoimenpiteestä päättää leikkaava lääkäri yhdessä vanhempien kanssa. Leikkaussalia vaativiin toimenpiteisiin varataan aika etukäteen ja samalla annetaan potilasohjeet leikkaukseen valmistautumiseen. Valmistautumisohjeet voit myös tulostaa täältä. 

Teemme yhteistyötä useiden vakuutusyhtiöiden kanssa, joten meille voit tulla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Varaathan aina ajan ensin leikkaavalle lääkärille toimenpiteen arvioon. 

Kirurgiset pientoimenpiteet
Lasten murtumat
Lastenkirurgin vastaanotto
Lastenortopedin vastaanotto
Luomen poisto lapselta
Plastiikkakirurgin vastaanotto
Tyräleikkaukset

Leikkaukset korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Kireän kielijänteen leikkaus
Kitarisanpoisto eli adenotomia
Korvien putkitus eli tympanostomia
Nielurisaleikkaukset
Artikkelit ja tiedotteet
aivotärähdys

Onko aivotärähdys vaarallinen? 8 kysymystä lääkärille

Aivotärähdys on kansankielinen sana, joka tarkoittaa erittäin lievää ja samalla yleisintä aivovammaa. Suurimmassa riskissä ovat pienet lapset sekä rajuja kontaktilajeja harrastavat nuoret. Lastenneurologian erikoislääkäri Anne Sarajuuri vastaa aivotärähdykseen liittyviin kysymyksiin, jotka usein huolettavat vanhempia.
Lue lisää
aivokalvon

Aivokalvontulehdus on lapsella vakava sairaus

Aivokalvontulehdus eli meningiitti on yksi pelätyimmistä lasten infektioista. Onneksi tauti on nykyään rokotusten ansiosta harvinainen, mutta se voi edelleen edetä vakavaksi infektioksi hyvin nopeasti. Lasten infektiotautien erikoislääkäri Katri Backman kertoo sairauden oireista ja hoidosta.
Lue lisää
pikkujatti-aarresaari

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Pikkujätin vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Pikkujätissä on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää