Lastenkirurgia

Pikkujätillä on leikkaussalit Pikkujätti Tapiolassa Espoossa ja Pikkujätti Itäkeskuksessa Helsingissä. Leikkaussaleissa kokeneet erikoislääkärit kuten lastenortopedit, lastenkirurgit ja lasten korva-, nenä- ja kurkkulääkärit tekevät päiväkirurgisia toimenpiteitä, joita varten lapsi yleensä nukutetaan. Nukutuksista vastaavat lasten nukutuksiin erikoistuneet anestesiologit. 

Haluamme Pikkujätissä tehdä lasten leikkauksista ja toimenpiteistä mahdollisimman mukavia kokemuksia sekä potilaalle että vanhemmille. Kuuntelemme huolet ja autamme jännityksen purkamisessa. Sekä leikkaukseen valmistauduttaessa että lapsen herättyä nukutuksesta, vanhempi on heti lähellä. Potilas ja saattaja saavat olla yhdessä heräämötiloissamme kunnes lapsi voidaan turvallisesti kotiuttaa. 

Lastenkirurgi ja lastenortopedi Helsingissä 

Lastenortopediset leikkaukset tehdään Aava Sairaalassa Kampissa. Lapsi pääsee kotiin jo samana päivänä, ja vanhempi saa olla lapsen seurana ennen ja jälkeen leikkauksen. Päiväkirurginen toiminta edellyttää, että potilas on perusterve ja yli puolivuotias. 

Leikkaustoimenpiteestä päättää leikkaava lääkäri yhdessä vanhempien kanssa. Leikkaussalia vaativiin toimenpiteisiin varataan aika etukäteen ja samalla annetaan potilasohjeet leikkaukseen valmistautumiseen. Valmistautumisohjeet voit myös tulostaa täältä. 

Teemme yhteistyötä useiden vakuutusyhtiöiden kanssa, joten meille voit tulla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Varaathan aina ajan ensin leikkaavalle lääkärille toimenpiteen arvioon. 

Kirurgiset pientoimenpiteet
Lastenkirurgin vastaanotto
Lastenortopedin vastaanotto
Plastiikkakirurgin vastaanotto
Tyräleikkaukset

Leikkaukset korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Kitarisanpoisto eli adenotomia
Korvien putkitus eli tympanostomia
Nielurisaleikkaukset
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen

Ystävällinen yksityinen lastensairaala – 6 syytä tulla Pikkujättiin

Lapsen korvien putkitus, kitarisan poisto tai tyräleikkaus tiedossa? Pikkujätti on Suomen ainoa täysin lapsiin keskittynyt yksityinen lääkäriasema, jolla on kaksi sairaalaa Espoon Tapiolassa ja Helsingin Itäkeskuksessa. Meillä lasten terveyteen erikoistuneet ammattilaiset osaavat huomioida niin pienen potilaan kuin huoltajien jännityksen. Pikkujätin maailma on tehty lapsia varten.
Lue lisää
lapsi-leikkii-suihkulähteessä

Lapsen kanssa matkustaminen – Ota talteen lastenlääkärimme muistilista

Kun ollaan lomalla lasten kanssa, arvaamattomia asioita voi tapahtua: jälkiruoka saattaa johtaa mahavaivoihin, iho palaa altaassa polskutellessa ja pieniin korviin koskea lentokoneessa. Pikkujätin johtava lääkäri Erik Qvist neuvoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta matkustaminen lasten kanssa sujuisi mahdollisimman leppoisasti.
Lue lisää
vältä-lapsen-auringonpistos

Mehua, välipalaa ja tauko leikeistä – Vältä lapsen auringonpistos

Kesä on perheen parasta aikaa! Kun pitkät hellekaudet ovat yleistyneet ja aurinko paahtaa, monia vanhempia myös huolettaa: miten ehkäistään lapsen auringonpistos, lämpöuupumus ja lämpöhalvaus. Suojautumalla ja varautumalla, sanoo Pikkujätin lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist ja muistuttaa, että helteellä pelkkä vesi ei aina ole paras janojuoma.
Lue lisää