Korvalääkärin vastaanotto

Jos lastasi vaivaavat toistuvat korva- tai poskiontelotulehdukset, jatkuva tukkoisuus, kuorsaus tai mikä tahansa muu korvan, nenän tai kurkun alueen ongelma, oikea paikka asioiden selvittelyyn on korvalääkärin vastaanotto. Pikkujätissä korviin ja suuhun kurkkivat ammattitaitoiset ja kivat korvalääkärit. Tervetuloa vastaanotolle!

Milloin korvalääkärin vastaanotolle?

Pikkujätissä toimivat korvalääkärit ovat korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäreitä.

Voit hakeutua lapsesi kanssa korvalääkärin vastaanotolle esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

 • korvakipu, lukkiutunut korva, korvan harominen pienemmillä lapsilla
 • korvan tai korvien eritys
 • toistuvat korvatulehdukset
 • kuulon alenema
 • vierasesine korvassa
 • korvien puhdistus
 • korvien, nenän tai kurkun alueen toimenpiteiden tai tulehdusten hoidon jälkitarkastukset
 • jatkuva tukkoisuus, yötukkoisuus, räkäisyys, limaisuus
 • poskiontelotulehdukset ja toistuvat poskiontelotulehdukset
 • toistuvat nenäverenvuodot
 • pitkittynyt yskä
 • pitkittynyt kurkkukipu
 • kuorsaus
 • korvatoimenpiteiden suunnittelu

Mitkä ovat tyypilliset syyt lasten korvien, nenän tai nielun alueen ongelmille?

Tyypillisesti korvien, nenän tai nielun alueen ongelmien taustalla ovat erilaiset tulehdukset, jotka ovat lapsilla yleisiä. Esimerkiksi korvat tulehtuvat lapsella usein herkemmin kuin aikuisella, sillä korvien rakenne on lapsilla vaillinainen. Toistuvien korvatulehdusten taustalla voi olla myös perinnöllisiä tekijöitä.

Kuulon aleneman syitä voivat puolestaan olla muun muassa tulehduksen jälkitilana välikorvaan kertynyt erite, liimakorva, korvavaha tai harvinaisemmissa tapauksissa synnynnäinen kuulovika, joka ilmenee viivästyneenä puheenkehityksenä.

Lasten nenäverenvuotojen taustalla on usein ohuet limakalvot, jolloin nenän kaivaminen tai niistäminen saa aikaa veren vuodon nenästä.

Lapsen kuorsaus johtuu usein suurentuneista nielu- ja kitarisoista.

Mitä korvalääkärin vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla korvalääkäri selvittää miksi lapsi on tullut vastaanotolle haastattelemalla vanhempia ja/tai lasta, havainnoimalla lapsen oireita sekä tekemällä tarpeen mukaan erilaisia tutkimuksia.

Esimerkiksi korvatulehduksen korvalääkäri toteaa katsomalla lapsen korvaan korvamikroskoopilla, ja poskiontelotulehduksen oireiden perusteella (samea yskä ja nuha kestäneet tyypillisesti yli 10 vuorokautta).

Tutkimusten perusteella korvalääkäri voi määrätä lapselle iästä, oireista ja tulehduksen aiheuttajasta riippuen esimerkiksi korvatulehdukseen särkylääkkeitä, puuduttavia korvatippoja tai antibiootteja. Toistuvissa korvatulehduksissa korvalääkäri voi harkita korvien putkitusta.

Poskiontelotulehduksen hoidossa avuksi voivat puolestaan tulla antibiootit ja tulehduksen pitkittyessä myös poskionteloiden huuhtelu. Huuhtelu voidaan tarvittaessa tehdä myös nukutuksessa.

Mikäli korvalääkäri on todennut lapsella suurentuneet nielu- ja kitarisat, voidaan harkita nielu- ja kitarisojen poistoa.

Ajanvaraus

Varaa aika Pikkujätin korvalääkärille internetajanvarauksestamme tai soittamalla neuvonta- ja ajanvarauspuhelinnumeroomme 010 380 8000.

Artikkelit ja tiedotteet
pikkujatti-aava Aava ja Pikkujätti takoivat yhdessä ennätysluvut
Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Historiallisen korkean liikevaihdon lisäksi lääkärikäyntien määrä kasvoi päättyneellä tilikaudella ja vastaanottoaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan merkittävästi.
Lue lisää
Aava Pikkujätin palvelut pian myös Keravalla – uudet tilat sisaryhtiö Aavan kanssa
Keväälle 2025 ajoittuva muutto mahdollistaa kaikkien Aavan palveluiden, mutta myös Pikkujätin löytyvän taas saman katon alta Keravan keskustasta.
Lue lisää
Kuva: Pikkujätti on kirkkaasti luotetuin ja hyvämaineisin yksityinen lääkäriasema
Pikkujätti oli Luottamus&Maine-vertailussa mukana ensimmäistä kertaa ja nousi vahvalla brändillään ja hyvällä maineellaan heti listan kärkeen sijalle 2. Sisaryhtiö Lääkärikeskus Aavan maine ylsi hyvälle tasolle, mutta on hivenen laskenut sote-alan maineen mukana.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn