Tessa Palkama lastenlääkäri

Tessa Palkama

Lastentautien erikoislääkäri

Varaa aika

Olen helsinkiläinen lastentautien erikoislääkäri ja immunologiasta väitellyt lääketieteen tohtori. Olen työskennellyt yksityisenä lastenlääkärinä pääkaupunkiseudulla lähes parikymmentä vuotta. Lastenlääkärinä hoidan lastanne nykylääketieteen viimeisimmän tiedon mukaisesti. Lapsille pyrin olemaan "Lastentohtori", joka tekee lapsen olon mahdollisimman kotoisaksi monien pikkuihmisten jännittäväksi kokemassa vastaanottotilanteessa. Käytän paljon aikaa lapsen luottamuksen saavuttamiseksi ja pyrin antamaan vanhemmille sellaisen olon, että heitä kuunnellaan.

Ajanvarausohje

Vastaanottoni ovat riittävän väljiä , että rauhalliseen vastaanottotilanteeseen voidaan päästä. Vastaanotollani ei ole mitään "vain yksi asia" sääntöjä, mutta jos kysymyslista on kovin pitkä olisi järkevää varata pitempi vastaanottoaika kuin normaali 20 minuutin aikani. Lapselle on hyvä kertoa rehellisesti minne ollaan menossa kun lastenlääkäriin lähdetään. Vastaanottohuoneessa ei yleensä oteta verinäytteitä tai kaiveta virusnäytteitä nenästä. Ne otetaan laboratoriossa minne mennessä on hyvä myös kertoa mitä seuraavaksi tapahtuu. Näin vastaanottotilanteet sujuvat lapsen luottamusta menettämättä. Isompien lasten osalta on hyvä antaa heidän ensin itse kertoa miksi tulevat vastaanotolle, se on hyvää omien asioiden harjoittelua. Pienten lasten ja erityisesti vauvojen kanssa vastaanotolle tullessa olisi hyvä muistaa ottaa neuvolakortti mukaan.

Koronan myötä etävastaanotot ovat muuttuneet arjeksi myös lastenlääkäreille. Ne ovat hyvä lisä lastenlääkärivastaanotoille, ja pidän säännöllisesti myös etävastaanottoja.