Ihotaudit

Ihovaivat ovat yleisiä lapsilla ja nuorilla. Ihmetystä tai huolta voivat aiheuttaa muun muassa atooppinen ihottuma, syylät, molluskat eli ontelosyylät, akne, kynsisieni sekä ihon kutina. 

Lasten ihotautilääkäri on asiantuntija kaikissa iho-oireissa 

Lasten iho-ongelmiin kannattaa hakee ammattilaisen apua, jos ne eivät lievity kotikonsteilla. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito ihotautilääkärin vastaanotolla päästää aloittamaan, sitä paremmin vaivat paranevat. 

Atooppinen ihottuma lapsella
Ihotautilääkärin vastaanotto
Luomen poisto lapselta
Nuoren aknen hoito
Syylien jäädytys
Artikkelit ja tiedotteet
Syylä Syylä lapsella on kiusallinen vaiva – näin onnistut itsehoidossa
Syylä lapsella on tavallinen riesa, mutta onneksi kyseessä on hyvänlaatuinen ihomuutos, joka ei voi muuttua pahanlaatuiseksi. Useimmiten syylä myös katoaa ajan myötä itsestään. Ihotautien erikoislääkäri Sonja Hahtola neuvoo, milloin ja miten syylä kannattaa hoitaa.
Lue lisää
märkärupi Märkärupi tarttuu helposti – näin riesasta pääsee eroon
Märkärupi lapsella on yleinen ja joskus kivuliaskin vaiva. Se leviää herkästi perheen sisällä, päivähoidossa ja koulussa. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten märkärupea hoidetaan.
Lue lisää
shutterstock_1421926835 Saiko lapsesi syyhytartunnan? 6 vinkkiä syyhyn hoitoon
Syyhy on viheliäinen vaiva, josta eroon pääseminen vaatii koko perheeltä viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Itsekseen se ei parane, vaan kutina muuttuu koko ajan tuskallisemmaksi. Ihotautien erikoislääkäri Sonja Hahtola neuvoo, miten syyhypunkki selätetään.
Lue lisää