Ihotaudit

Ihovaivat ovat yleisiä lapsilla ja nuorilla. Ihmetystä tai huolta voivat aiheuttaa muun muassa atooppinen ihottuma, syylät, molluskat eli ontelosyylät, akne, kynsisieni sekä ihon kutina. 

Lasten ihotautilääkäri on asiantuntija kaikissa iho-oireissa 

Lasten iho-ongelmiin kannattaa hakee ammattilaisen apua, jos ne eivät lievity kotikonsteilla. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito ihotautilääkärin vastaanotolla päästää aloittamaan, sitä paremmin vaivat paranevat. 

Ihotautilääkärin vastaanotto
Nuoren aknen hoito
Syylien jäädytys
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_1421926835

Saiko lapsesi syyhytartunnan? 6 vinkkiä syyhyn hoitoon

Syyhy on viheliäinen vaiva, josta eroon pääseminen vaatii koko perheeltä viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Itsekseen se ei parane, vaan kutina muuttuu koko ajan tuskallisemmaksi. Ihotautien erikoislääkäri Sonja Hahtola neuvoo, miten syyhypunkki selätetään.
Lue lisää
lapsen_ihottumat

Märkärupi, atopia vai allerginen ihottuma? Opi tunnistamaan lapsen ihottumat

Kutinaa, punoitusta, paukamia tai näppylöitä? Lasta ja vauvaa voivat vaivata monenlaiset ihottumat. Pikkujätin ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Johanna Förster kertoo, miten ihottumia voi tunnistaa ja miten niitä hoidetaan. Jos ihottuma painaa mieltä, älä turhaan murehdi, vaan tulkaa käymään vastaanotolla.  
Lue lisää
nuori-ja-vanhempi-keskustelee

Huoltajien asiointi helpottuu, kun he voivat jatkossa nähdä alle 18-vuotiaan lapsensa tiedot Pikkujätissä – nuorella on myös oikeus salata tietonsa

Pikkujätissä ja Aavassa otetaan 1.12.2022 alkaen käyttöön alaikäisen päätöskyvyn arviointi. Sen myötä alle 18-vuotiaat, päätöskykyisiksi arvioidut asiakkaat voivat itse päättää tietojensa luovuttamisesta huoltajille.
Lue lisää