Ihotaudit

Ihovaivat ovat yleisiä lapsilla ja nuorilla. Ihmetystä tai huolta voivat aiheuttaa muun muassa atooppinen ihottuma, syylät, molluskat eli ontelosyylät, akne, kynsisieni sekä ihon kutina. 

Lasten ihotautilääkäri on asiantuntija kaikissa iho-oireissa 

Lasten iho-ongelmiin kannattaa hakee ammattilaisen apua, jos ne eivät lievity kotikonsteilla. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito ihotautilääkärin vastaanotolla päästää aloittamaan, sitä paremmin vaivat paranevat. 

Ihotautilääkärin vastaanotto
Nuoren aknen hoito
Syylien jäädytys
Artikkelit ja tiedotteet
lapsen_ihottumat/

Märkärupi, atopia vai allerginen ihottuma? Opi tunnistamaan lapsen ihottumat

Kutinaa, punoitusta, paukamia tai näppylöitä? Lasta ja vauvaa voivat vaivata monenlaiset ihottumat. Pikkujätin ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Johanna Förster kertoo, miten ihottumia voi tunnistaa ja miten niitä hoidetaan. Jos ihottuma painaa mieltä, älä turhaan murehdi, vaan tulkaa käymään vastaanotolla.  
Lue lisää
lapsi-leikkii-suihkulähteessä/

Lapsen kanssa matkustaminen – Ota talteen lastenlääkärimme muistilista

Kun ollaan lomalla lasten kanssa, arvaamattomia asioita voi tapahtua: jälkiruoka saattaa johtaa mahavaivoihin, iho palaa altaassa polskutellessa ja pieniin korviin koskea lentokoneessa. Pikkujätin johtava lääkäri Erik Qvist neuvoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta matkustaminen lasten kanssa sujuisi mahdollisimman leppoisasti.
Lue lisää
vältä-lapsen-auringonpistos/

Mehua, välipalaa ja tauko leikeistä – Vältä lapsen auringonpistos

Kesä on perheen parasta aikaa! Kun pitkät hellekaudet ovat yleistyneet ja aurinko paahtaa, monia vanhempia myös huolettaa: miten ehkäistään lapsen auringonpistos, lämpöuupumus ja lämpöhalvaus. Suojautumalla ja varautumalla, sanoo Pikkujätin lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist ja muistuttaa, että helteellä pelkkä vesi ei aina ole paras janojuoma.
Lue lisää