Siedätyshoidot

Siedätyshoito on tehokas hoitomuoto siitepölyn aiheuttamaan allergiseen nuhaan, silmäoireisiin ja astmaan. 80 % potilaista saa hoidosta huomattavan avun siitepölyallergiaansa. Hoidon tarkoituksena on lisätä sietokykyä allergian aiheuttajaa vastaan.

Oireet lievittyvät yleensä jo ensimmäisenä keväänä ja teho säilyy useita vuosia. Siedätyshoito saattaa vähentää riskiä sairastua astmaan potilailla, joilla on allerginen nuha.

Siedätyshoidon eri vaihtoehdot

Siedätyshoito voidaan toteuttaa pistossiedätyksenä tai valikoiduissa tapauksissa suun kautta toteutettavalla tablettisiedätyshoidolla (timotei – heinäallergia). Koivun tablettisiedätys voidaan tällä hetkellä aloittaa vain harkinnan varaisesti alle 18-vuotiaille koivuallergisille

Perinteisessä eli pistoshoidolla tapahtuvassa siedätyksessä pistetään säännöllisin väliajoin ihon alle siedätyshoitouutetta yksilöllisen ohjelman mukaan. Hoito kestää kokonaisuudessaan yleensä kolme vuotta.

Hoito ja suunnittelu tapahtuu molemmissa tapauksissa allergialääkärin tai allergiahoitoihin perehtyneen lastenlääkärin toimesta.

Ajanvaraus

Varaa aika lääkärille hoidon suunnitteluun soittamalla neuvontapalveluumme 010 380 8000 tai nettiajanvarauksen kautta, lääkäri arvioi tilanteen ja tekee hoitosuunnitelman.

Allergiayksikön palvelut:

Pikkujätti palvelee Sinua ja lastasi:
Etävastaanotot
Internetajanvaraus
Neuvontapalvelu ja ajanvaraus puh. 010 380 8000.

Takaisin Palvelut-sivulle. 

Palvelu saatavilla: