Artikkelit ja tiedotteet
vauvan_ummetus/

Vauvan ummetus – Miten saada vauvan kakka tulemaan?

Vauva kakkaa harvoin, onko siis jotain vialla? Ei hätää – pikkuisesi vielä opettelee kakkaamista, ja vauvojen kakkaamistahti on muutenkin hyvin yksilöllistä. Pienen vauvan ummetus on harvinaista ja isompienkin lähes aina täysin harmitonta. Pikkujätin uroterapeutti Riitta Koppeli kertoo, mistä tunnistat vauvan ummetuksen oireet ja antaa hyvät kotikonstit vauvan olon helpottamiseen.
Lue lisää
lapsi_oksentelee/

Miksi lapsi oksentelee?

Vatsatauti, pulauttelua, maitoallergia vai jotain ihan muuta? Lapsen oksentelu on yleensä vaaratonta, mutta on tilanteita, jolloin oksentelevan lapsen kanssa kannattaa tulla käymään vastaanotolla. Pikkujätin lasten gastroenterologian erikoislääkäri Timo Örmälä kertoo, mistä oksentelu saattaa johtua ja miten pienen oloa voi helpottaa kotikonstein.
Lue lisää
vauvan_refluksi/

Vauva pulauttelee usein – harmiton vaiva vai vauvan refluksi?

Vauva pulauttelee, röyhtäilee ja nieleskelee – onko syytä huoleen? Voiko hänellä olla vauvan refluksi? Pikkujätin lasten gastroenterologian erikoislääkäri Merja Ashorn kertoo, miten pulauttelevaa vauvaa hoivataan, mitä refluksioireiden takana voi olla ja milloin on hyvä tulla vastaanotolle.
Lue lisää