Lastenlääkäri-chat PikkuTsätti

Tervetuloa PikkuTsättiin, Pikkujätin etälääkäripalveluun!

PikkuTsätti-palvelun avulla tavoitat nopeasti lastenlääkärin kotoasi tai matkoilta – missä ikinä oletkin, tarvitset vain nettiyhteyden!


PikkuTsätissä voit keskustella lastenlääkärin kanssa kaikista lapsen terveyteen ja sairauteen liittyvistä asioista älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. PikkuTsätissä voit lähettää myös kuva- ja videotiedostoja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lastenlääkärin etävastaanotosta

Mitä lastenlääkärin etävastaanotolla voidaan hoitaa?

Etälääkärin vastaanotolla voidaan ottaa kantaa lähes kaikkiin lasten terveyden ja sairauden ongelmiin sekä antaa neuvoa ongelmien ja huolien ratkaisemiseksi asiantuntijan toimesta.

Palvelussa etälääkäri, lastenlääkäri, arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa tarvittaessa vastaanotolle tai antaa ohjeet kotihoitoon. Palvelu on tarkoitettu alentamaan yhteydenottokynnystä ja poistamaan epätietoisuus vastaanotolle saapumisen tarpeesta.

Huom. PikkuTsätti ei ole tarkoitettu hätätilanteita varten. Mikäli lapsellasi on välittömän hoidon tarve, ole viipymättä yhteydessä hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112.

Miten varaan ajan Pikkutsätti-etälääkäripalveluun? 

Sinun ei tarvitse varata erillistä aikaa keskustellaksesi lastenlääkärin kanssa verkossa. Palvelu on avoinna (huom. poikkeukset mahdollisia):

MA–TO 8 – 20
PE 9 - 17
LA 9 - 13
SU 9 - 17

Palveluun kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne).

PikkuTsätin lastenlääkärit pyrkivät vastaamaan heti, kun kirjoitat viestisi palveluun. Mikäli palvelussa on ruuhkaa vastaus voi kestää hetken, kuitenkin korkeintaan 30 minuuttia. PikkuTsätissä tapahtuvaa keskustelua ja selainta ei saa sulkea keskustelun aikana.

Mitä maksamisen suhteen on tarpeen huomioida?

Palvelun hinta sisältää kaikki viestit ja mahdolliset reseptit. Hinnasto täältä.

Voit maksaa PikkuTsätin verkkomaksuna, useilla eri maksukorteilla tai MobilePayllä. Etävastaanoton maksaminen on turvallista. Maksaminen tapahtuu kotimaisen maksuvälittäjämme Paytrailin verkkopalvelussa. Paytrail on Suomen suurin verkkomaksupalvelu, ja sille on myönnetty turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti. Maksuohjeet saat chat-keskustelun jälkeen tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Palvelusta on mahdollista saada Kela-korvausta. Tallentamalla palveluun lapsen Kela-kortin kuvan (kuva molemmista puolista), saat Kelan suorakorvauksen.

Vakuutusyhtiön suoraveloitus ei ole vielä käytössä PikkuTsätti-palvelussa.

Tarvitsen kuitin vakuutusyhtiön korvaushakemusta varten, miten toimin?

Kirjaudu PikkuTiedot -palveluun sen huollettavan tietoihin, jonka kuitteja tarvitset. Vasemmalla olevan valikon alalaidassa klikkaa huollettavan nimeä.  Kuitit ja laskut -välilehdeltä näet maksuerittelyn, ja sen voit myös tulostaa.

Pikkutiedot -palvelusta näet myös kertomustekstit, diagnoosit, laboratoriotulokset ja reseptit sekä mahdolliset tulevat ajanvaraukset ja laboratoriolähetteet.

Voinko huoltajana hoitaa lapseni asioita etälääkärin kanssa?

Tunnistaudut palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Huoltajana pystyt hoitamaan alaikäisen lapsesi asioita, tarkistamme huoltajuustiedon reaaliaikaisesti väestörekisteristä.

Nuori voi myös hoitaa omia asioita, jos hänellä on käytössä omat vahvan tunnistuksen välineet.

Lapsesi ei tarvitse olla ennestään Pikkujätin asiakas. Olet tervetullut asioimaan aina lapsesi asioissa PikkuTsättiin. Lastenlääkäri kirjoittaa potilastietojärjestelmäämme tietoja lapsesi etäkäynnistä ja yhteydenottosi on löydettävissä sekä PikkuTiedoista että Kanta-palvelusta.

Voiko etälääkäri kirjoittaa sähköisen lääkereseptin?

Etälääkäri voi kirjoittaa sähköisen lääkereseptin. Huomioithan, että esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehdukseen ei voi määrätä antibiootteja chatin kautta. 

Voinko chatin välityksellä saada lääkärintodistuksen töihin?

Etävastaanotoilla lääkäri voi joissakin tilanteissa harkinnanvaraisesti laatia todistuksia, kuten sairauspoissaolotodistuksia lapsen sairastamisesta vanhemman työnantajaa varten.

Voinko saada lähetteen laboratioon etänä?

Etälääkäri voi kirjoittaa Pikkujätin laboratorioon tutkimuslähetteitä, jos lähetteen tekeminen ei edellytä potilaan tutkimusta esim. perheessä toistuneen streptokokkikierteen yhteydessä (oireettomat perheenjäsenet voivat käydä tutkimuksissa). Etälääkäri sopii tulevan hoidon ja vastausten saamisesta potilaan kanssa.

Artikkelit ja tiedotteet
aivotärähdys

Onko aivotärähdys vaarallinen? 8 kysymystä lääkärille

Aivotärähdys on kansankielinen sana, joka tarkoittaa erittäin lievää ja samalla yleisintä aivovammaa. Suurimmassa riskissä ovat pienet lapset sekä rajuja kontaktilajeja harrastavat nuoret. Lastenneurologian erikoislääkäri Anne Sarajuuri vastaa aivotärähdykseen liittyviin kysymyksiin, jotka usein huolettavat vanhempia.
Lue lisää
aivokalvon

Aivokalvontulehdus on lapsella vakava sairaus

Aivokalvontulehdus eli meningiitti on yksi pelätyimmistä lasten infektioista. Onneksi tauti on nykyään rokotusten ansiosta harvinainen, mutta se voi edelleen edetä vakavaksi infektioksi hyvin nopeasti. Lasten infektiotautien erikoislääkäri Katri Backman kertoo sairauden oireista ja hoidosta.
Lue lisää
pikkujatti-aarresaari

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Pikkujätin vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Pikkujätissä on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn