Karkkiologi, nallergologi, plastiikkakirahvi ja sisätaikurilääkäri

Paljon hankalia sanoja tarkoittaa paljon osaamista!

Pikkujätissä työskentelee ainoastaan kokeneita lasten hoitoon erikoistuneita lääkäreitä ja muita asiantuntijoita, jotka osaavat huomioida pienten potilaiden tarpeet ja tunteet hoidon jokaisessa vaiheessa.

Erityisen erikoisia lääkäreitä

Lastentautien erikoislääkäreiden ja korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäreiden lisäksi Pikkujätissä työskentelee iso joukko muita erityisosaajia, joiden nimet saavat pienen ja isonkin kielen helposti solmuun.

Tässä heistä muutamia, kaikki vaikeat sanat löydät täältä: pikkujatti.fi/lastenlaakarit-ja-muut-asiantuntijat

Allergologia
Lasten allergialääkärit ovat erityisesti lasten allergioihin ja astmaan perehtyneitä lastenlääkäreitä. He tutkivat lapsesi huolellisesti ja määräävät tarvittavat jatkotutkimukset.
Lue lisää
Ihotaudit
Ihotautilääkärit ovat asiantuntijoita kaikissa lasten ja nuorten iho-ongelmissa, erityisesti vaikeissa atooppisissa ihottumissa, infektioihin liittyvissä ihottumissa sekä aknen hoidossa.
Lue lisää
Lastenkirurgia
Lastenkirurgi on erikoistunut tekemään leikkauksia ja toimenpiteitä lapsille ja nuorille. Pikkujätissä kokeneet lastenkirurgit ymmärtävät toimenpiteisiin ja leikkauksiin liittyviä pelkoja ja jännitystä ja kohtaavat lapset ymmärryksellä ja lämmöllä.
Lue lisää
Lasten neurologia
Lastenneurologit ovat asiantuntijoita erityisesti lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa (esim. vauvan motorinen kehitys). Lasten päänsärky ja migreeni, kohtaukselliset oireet ja epilepsia ovat erityisesti lastenneurologin erityisalaa
Lue lisää
Kardiologia
Lasten kardiologi on lasten sydänsairauksiin ja verenkiertoon erikoistunut lääkäri. Lapsen rintakipu, sydämen sivuäänet ja epäilyt rytmihäiriöistä kannattaa tarkistuttaa asiantuntijalla.
Lue lisää
Gastroenterologia
Gastroenterologi on vatsaan ja suolistoon perehtynyt lääkäri. Hän hoitaa kaikkia ruoansulatuskanavan vaivoja ja sairauksia, jotka liittyvät mahalaukkuun, ohutsuoleen, paksu- ja peräsuoleen, maksaan, haimaan tai sappirakkoon.
Lue lisää