Tuki-, liikunta- ja nivelsairaudet

Liikkuvalla lapsella ja nuorella erilaiset tuki- ja liikuntaelinvammat ovat usein osa kasvua. Moni kolhu ja kipu paranee itsekseen ja kotihoidolla, mutta jatkuvaa kipua aiheuttavat vammat on syytä näyttää lääkärille.  

Lastenortopedi auttaa liikkuvia lapsia 

Etenkin liikuntaa harrastavilla lapsilla polven ja nilkan vammat ovat yleisiä. Useimmiten ne ovat lieviä ja hoituvat kuntoutuksella ja nilkkatuella.

Lastenortopediltä saa oikeat ohjeet kuntoutukseen ja mahdolliseen liikunnan välttämiseen, lastenortopedit tuntevat myös eri urheilulajien vaatimukset. Lastenortopedille kannattaa varata aika, jos kipu estää lasta liikkumasta tai siihen liittyy muita oireita. Myös silloin, jos lapsen jalkojen asento tai poikkeava askellus herättävät huolta, ortopediltä saa oikeaa hoitoa ja vastauksia.  

Lasten reumatologi on tulehduksellisten reumasairauksien ja nivelsairauksien asiantuntija. Myös pitkäaikaisesta selittämättömästä kivusta kannattaa tulla juttelemaan reumatologin kanssa. Mitä aikaisemmin lapsen mahdollinen sairaus todetaan, sitä parempaan tulokseen hoidolla päästään.  

Kasvuikäisen lattajalka
Kasvuikäisen polvi- ja nilkkavammat
Lapsen fysioterapia
Lasten murtumat
Lasten reumatologi
Lastenortopedin vastaanotto
Osteopatia
Artikkelit ja tiedotteet
skolioosi_lapsella Skolioosi lapsella kannattaa hoitaa ajoissa
Lapsen skolioosi hätkähdytti? Sairauden löytyminen ajoissa on hyvä juttu! Kun hoito aloitetaan lapsuusiässä, skolioosi ei pääse pahenemaan ja aiheuttamaan kurjia vaivoja aikuisena. Pikkujätin lastenortopedian erikoislääkäri Matti Ahonen kertoo, milloin lapsen skolioosia tulee hoitaa ja millaisia hoitomuotoja perinteinen luudutusleikkaus on saanut rinnalleen.
Lue lisää
lasten_tyypilliset_tapaturmat Lasten tyypilliset tapaturmat – Miten hoidan ja milloin lääkäriin?
Lapsi putosi kiipeilytelineeltä, kaatui pyörällä tai loukkaantui trampoliinilla – tenavillehan sattuu ja tapahtuu. Pikkujätin lastenkirurgian erikoislääkäri Nina Johtimo kertoo, miten lasten yleiset tapaturmat hoidetaan kotona ja milloin on syytä suunnata vastaanotolle tai päivystykseen.
Lue lisää
lasten_reuma Lasten reuma – Ensimmäinen oire on yleensä nivelten aamujäykkyys
Useimmat lasten reumaan sairastuneet voivat nykyään viettää normaalia ja oireetonta elämää leikkeineen ja harrastuksineen. Lasten reumatologiaan erikoistunut lastenlääkäri Sakari Vuoristo kertoo, miten lastenreuma oireilee ja miten sitä hoidetaan.
Lue lisää