Ystävällinen yksityinen lastensairaala – 6 syytä tulla Pikkujättiin

Yksityinen
Lapsen korvien putkitus, kitarisan poisto tai tyräleikkaus tiedossa? Pikkujätti on Suomen ainoa täysin lapsiin keskittynyt yksityinen lääkäriasema, jolla on kaksi sairaalaa Espoon Tapiolassa ja Helsingin Itäkeskuksessa. Meillä lasten terveyteen erikoistuneet ammattilaiset osaavat huomioida niin pienen potilaan kuin huoltajien jännityksen. Pikkujätin maailma on tehty lapsia varten.

1. Lasten terveyteen erikoistuneet lääkärit

Pikkujätin sairaaloissa työskentelee paljon eri alojen asiantuntijoita, joiden erityisosaamisalueena on nimenomaan lasten terveys.

Sairaaloissamme leikkaavat lasten kirurgit ja lapset nukahtavat leikkauksen ajaksi lasten anestesialääkärin valvonnassa. Lastenortopedit ovat puolestaan perehtyneet pienten potilaiden tuki- ja liikuntaelinpulmiin, lasten kardiologit pienten sydämiin ja lasten endokrinologit lasten sisätauteihin.

Sairaaloissamme tehdään vuosittain lukuisia leikkauksia ja toimenpiteitä eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Yleisimpiä ovat korvan, nenän ja kurkun alueen leikkaukset sekä tyräleikkaukset.


2. Lapsia rakastavat ja helposti lähestyttävät asiantuntijat

Pikkujättiin hakeutuu töihin ihmisiä, jotka ovat erikoistuneet lasten terveyteen ja pitävät pienten potilaiden kanssa toimimisesta. Lasten kanssa työskenteleminen on lastenlääkäreidemme ja hoitajiemme kutsumus.

Meille on tärkeää, että lapset kokevat Pikkujätin ja hoitohenkilökunnan helposti lähestyttäviksi. Siksi lääkärimme ja muut asiantuntijamme pukeutuvat usein valkoisen takin ja muiden tyypillisten työvaatteiden sijaan värikkääseen Pikkujätin t-paitaan.

Pikkujätin lääkärit, hoitajat ja muu henkilökunta ovat ammattilaisia lasten kanssa toimimisessa. He ovat helposti lähestyttäviä ja osaavat ottaa lapsen jännityksen huomioon.


3. Kunnaksen koiria, akvaariokaloja ja lapsille suunnitellut tilat

Myös tilamme on suunniteltu varta vasten lapsille.

Kun lapsi tulee sairaalaan, hän kohtaa Mauri Kunnaksen hauskat koirahahmot, jotka seikkailevat käytävillä, vastaanottohuoneissa ja heräämössä.

Lasten odotustiloissa on iloinen tunnelma värikkäine huonekaluineen, ja leikkitiloista löytyy leluja, tehtäväpöytiä ja muuta kivaa ajanvietteeksi.

Tapiolan Pikkujätissä on myös suuressa suosiossa oleva akvaario. Pikkujätti Tapiolan uudet, viihtyisät tilat otettiin käyttöön alkuvuodesta 2021.

Pikkujätin värikäs maailma on tehty lapsia varten. Kuva Espoon Tapiolan Pikkujätistä, jonka remontoidut tilat otettiin käyttöön alkuvuodesta 2021.
Pikkujätistä löytyy myös mukavaa ajanvietettä lapsille.

4. Aikaa huoltajille – kunniakirja reippaudesta lapselle

Ennen leikkausta lääkäri ja hoitaja keskustelevat huoltajien kanssa. Lapsi saa käteensä tunnisteen eli hienon Jättirannekkeen.

Lapsi nukutetaan leikkaussalissa ennen kanyylin laittoa, jotta hänelle jää mahdollisimman positiivinen muistijälki leikkauksesta.

Huoltajat saavat olla lapsen vierellä, kunnes tämä nukahtaa. Mahdollista huolta leikkauksesta helpottaa tieto, ettei lasta jätetä meillä hetkeksikään yksin.

Leikkauksen ajan huoltajat saavat odotella rauhassa leikkaussalin lähistöllä, ja leikkauksen oltua ohi he pääsevät lapsen luokse heräämöön.

Jo ennen lapsen heräämistä huoltajien kanssa käydään läpi kotihoito-ohjeet. Usein huoltajilla on tässä vaiheessa mielessä kysymyksiä, joista voidaan rauhassa keskustella lapsen heräämistä odotellessa.

Leikkauksen jälkeen lapsi saa esimerkiksi jäätelöä tai smoothien sekä kunniakirjan reippaudesta ja rohkeudesta.

Ennen lapsen kotiuttamista vanhemmat tai lapsen saattaja saavat mukaansa myös leikkaavan lääkärin puhelinnumeron mahdollisesti myöhemmin herääviä kysymyksiä varten.

5. Yhteistyö vakuutusyhtiöiden kanssa helpottaa taloudellisesti

Monella suomalaislapsella on nykyään yksityinen sairausvakuutus, joka mahdollistaa hoidon yksityisessä lastensairaalassa.

Pikkujätti tekee yhteistyötä kaikkien suurten suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa.

Vakuutusasiakkaana Pikkujätissä – lue lisää.

6. Meille on helppo tulla

Pikkujätin kaksi sairaalaa sijaitsevat Espoon Tapiolassa ja Helsingin Itäkeskuksessa keskeisillä paikoilla. Espoon sairaalamme löydät kauppakeskus Ainoan ns. vanhalta puolelta ja Helsingin sairaalamme kauppakeskus Itiksestä. Molemmat sairaalat ovat Pikkujätin lääkäriasemien yhteydestä.

Saapuminen sairaaloihin onnistuu kätevästi niin omalla autolla, metrolla kuin bussillakin. Tervetuloa Pikkujätin sairaalaan!

Pikkujätti – yli 50 vuotta pienten potilaiden asialla

  • Lastenlääkäriasema Pikkujätti on Suomessa lasten terveydenhoidon edelläkävijä. Olemme suomalainen perheyritys, joka kuuluu Aho Group Oy/Aava Terveyspalvelut Oy konserniin.
  • Lastenlääkäriaseman emoyhtiö aloitti toimintansa vuonna 1968. Jo silloin perustajat ymmärsivät, että pikkupotilas vaatii omanlaistaan hoitoa ja lapsiin erikoistuneet lääkärit.
  • Nykyisin Pikkujätillä on kahdeksan lääkärikeskusta, joista kahden yhteydessä toimii yksityinen lastensairaala. Sairaalat sijaitsevat Espoon Tapiolassa ja Helsingin Itäkeskuksessa.


Asiantuntijana Pikkujätin ja Aavan sairaalapalveluiden palvelujohtaja Minna Erävaara.

FacebookTwitterLinkedIn