Vauvat ja vastasyntyneet (neonatologia)

Lapsen synnyttyä vauvan hoitoon voi liittyä jännitystä ja tuoreen vanhemman epävarmuutta. Toisaalta jo kokenutkin vanhempi kaipaa välillä ammattilaisen apua pienokaisensa terveyden ja hyvinvoinnin tueksi.

Pikkujätissä vauvojen ja vastasyntyneiden perheille tarjotaan monipuolista ohjausta, neuvontaa ja hoitoa.

Apua tarjolla moneen murheeseen

Vauvoihin ja vastasyntyneisiin erikoistuneen neonatologin vastaanotolle voi tulla mistä tahansa vauvaan liittyvästä syystä, joka huolestuttaa vanhempia.

Neuvolakäynnit suunnitellaan suomalaisen neuvolaohjelman mukaisesti ja muokataan perheen tarpeiden mukaan. Neuvolasta lapsi saa myös tärkeät kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Imetyspulmissa apua tarjoavat Pikkujätin ammattitaitoiset imetysneuvojat. Joskus haasteita on aivan alussa, toisinaan vasta myöhemmin. Kaikkiin pulmiin pyritään löytämään yhdessä ratkaisu.

Vauvan uneen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä auttaa yksilöllinen uniohjaus, joka sopii vauvojen lisäksi myös isommille lapsille ja nuorille.

Jos vauvaa vaivaa koliikki, on tärkeää keskittyä tukemaan perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Mikäli vauvan liikkuminen tai asennot ovat epäsymmetrisiä ja huolestuttavat vanhempia, on hyvä kääntyä lasten fysioterapeutin puoleen. Lasten fysioterapeutti on apuna vauvan liikkumiseen ja käsittelyyn liittyvissä pulmissa.

Imetysohjaus
Lapsen fysioterapia
Neonatologin vastaanotto
Neuvola
Uniohjaus
Vauvan koliikki
Artikkelit ja tiedotteet
lapsen

Norovirus on lapsiperheissä tavallinen vieras

Kun norovirus jyllää perheessä, kaikki saavat yleensä tartunnan. Tavallisimpia oireita ovat oksentelu ja ripuli, mutta joillakin norovirustauti voi olla oireeton. Lastentautien erikoislääkäri Katri Backman neuvoo oireiden omahoidossa sekä kertoo, milloin on syytä kääntyä valkotakin puoleen.
Lue lisää
raija_tapio_toimitusjohtaja_aava_pikkujätti

Lääkärikeskus Aavan ja Pikkujätin toimitusjohtaja Raija Tapio jättää yhtiön 

”Meillä on parempi liikevaihto ja tulos kuin koskaan, lisäksi olemme terveysalan hyvämaineisin yksityinen toimija. Joskus minun on lähdettävä ja nyt siitä ilmoittaminen tuntui vähiten väärältä hetkeltä”, sanoo toimitusjohtaja Raija Tapio. Hän aloitti uransa yhtiössä 25 vuotta sitten laboratorionhoitajana.
Lue lisää
eläinallergia

Merkitseekö lapsen eläinallergia lemmikkihaaveiden hautaamista? 7 kysymystä lääkärille

Lapsen eläinallergia ei suinkaan aina tarkoita lemmikistä luopumista tai lemmikkihaaveiden hautaamista, sillä omalle karvakaverille siedättyy yleensä ajan myötä. Lasten allergologian erikoislääkäri Kati Holm vastaa tavallisimpiin eläinallergiaan liittyviin kysymyksiin.
Lue lisää