Vauvat ja vastasyntyneet (neonatologia)

Lapsen synnyttyä vauvan hoitoon voi liittyä jännitystä ja tuoreen vanhemman epävarmuutta. Toisaalta jo kokenutkin vanhempi kaipaa välillä ammattilaisen apua pienokaisensa terveyden ja hyvinvoinnin tueksi.

Pikkujätissä vauvojen ja vastasyntyneiden perheille tarjotaan monipuolista ohjausta, neuvontaa ja hoitoa.

Vauvoihin ja vastasyntyneisiin erikoistuneen neonatologin vastaanotolle voi tulla mistä tahansa vauvaan liittyvästä syystä, joka huolestuttaa vanhempia.

Neuvolakäynnit suunnitellaan suomalaisen neuvolaohjelman mukaisesti ja muokataan perheen tarpeiden mukaan. Neuvolasta lapsi saa myös tärkeät kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Imetyspulmissa apua tarjoavat Pikkujätin ammattitaitoiset imetysneuvojat. Joskus haasteita on aivan alussa, toisinaan vasta myöhemmin. Kaikkiin pulmiin pyritään löytämään yhdessä ratkaisu.

Vauvan uneen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä auttaa yksilöllinen uniohjaus, joka sopii vauvojen lisäksi myös isommille lapsille ja nuorille.

Jos vauvaa vaivaa koliikki, on tärkeää keskittyä tukemaan perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Mikäli vauvan liikkuminen tai asennot ovat epäsymmetrisiä ja huolestuttavat vanhempia, on hyvä kääntyä lasten fysioterapeutin puoleen. Lasten fysioterapeutti on apuna vauvan liikkumiseen ja käsittelyyn liittyvissä pulmissa.

Imetysneuvonta
Lapsen fysioterapia
Neonatologin vastaanotto
Neuvola
Uniohjaus
Vauvan koliikki
Artikkelit ja tiedotteet
lapsen-siitepölyallergia

Onko lapsellasi siitepölyallergia? Näin lievität oireita tehokkaasti

Siitepölyallergia saa lapsen nenän vuotamaan ja silmät kutiamaan. Oireiden hyvä hoito on tärkeää, koska allerginen nuha altistaa astmalle. Oireilu voi heikentää myös elämänlaatua ja vaikuttaa jopa koulumenestykseen. Lasten allergologian erikoislääkäri Kati Holm neuvoo, miten siitepölyoireet selätetään.
Lue lisää
Täitä

Täit ovat ikäviä vihulaisia – 5 vinkkiä niiden häätöön

Täit eivät ole merkki huonosta hygieniasta, vaan niitä voi tulla kenelle hyvänsä. Varmin oire on kutiseva ja ärtynyt hiuspohja, jota lapsi raapii usein. Lastentautien erikoislääkäri Tea Nieminen kertoo, millä konsteilla täiden häätö onnistuu.
Lue lisää
vaipan-vaihto-vaippaihottuma

Vaivaako lastasi vaippaihottuma? Näin hoidat ja ehkäiset

Vaippaihottuma on alle vuoden ikäisillä lapsilla tavallista, mutta onneksi se paranee yleensä nopeasti. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten vaippaihottumaa hoidetaan ja ehkäistään sekä milloin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.
Lue lisää