Vauvat ja vastasyntyneet (neonatologia)

Lapsen synnyttyä vauvan hoitoon voi liittyä jännitystä ja tuoreen vanhemman epävarmuutta. Toisaalta jo kokenutkin vanhempi kaipaa välillä ammattilaisen apua pienokaisensa terveyden ja hyvinvoinnin tueksi.

Pikkujätissä vauvojen ja vastasyntyneiden perheille tarjotaan monipuolista ohjausta, neuvontaa ja hoitoa.

Vauvoihin ja vastasyntyneisiin erikoistuneen neonatologin vastaanotolle voi tulla mistä tahansa vauvaan liittyvästä syystä, joka huolestuttaa vanhempia.

Neuvolakäynnit suunnitellaan suomalaisen neuvolaohjelman mukaisesti ja muokataan perheen tarpeiden mukaan. Neuvolasta lapsi saa myös tärkeät kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Imetyspulmissa apua tarjoavat Pikkujätin ammattitaitoiset imetysneuvojat. Joskus haasteita on aivan alussa, toisinaan vasta myöhemmin. Kaikkiin pulmiin pyritään löytämään yhdessä ratkaisu.

Vauvan uneen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä auttaa yksilöllinen uniohjaus, joka sopii vauvojen lisäksi myös isommille lapsille ja nuorille.

Mikäli vauvaa vaivaa koliikki, on tärkeää keskittyä tukemaan perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Imetysneuvonta
Neonatologin vastaanotto
Neuvola
Uniohjaus
Vauvan koliikki
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_1421926835

Saiko lapsesi syyhytartunnan? 6 vinkkiä syyhyn hoitoon

Syyhy on viheliäinen vaiva, josta eroon pääseminen vaatii koko perheeltä viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Itsekseen se ei parane, vaan kutina muuttuu koko ajan tuskallisemmaksi. Ihotautien erikoislääkäri Sonja Hahtola neuvoo, miten syyhypunkki selätetään.
Lue lisää
shutterstock_1967009614

Kuumetta ja kurkkukipua – onko lapsella angiina?

Angiina on tavallinen sairaus lapsiperheissä. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Johan Hedström kertoo, mitkä ovat angiinan oireet, tarttuuko tauti ja millä konsteilla se taltutetaan. Angiinan hyvä hoito on tärkeää, koska siihen liittyy ikäviä jälkitauteja.
Lue lisää
shutterstock_795847120

Miksi vauva ei nuku?

Ihan pienillä vauvoilla ei ole unirytmiä ja on normaalia, että he heräilevät öisin. Jos tiheä heräily jatkuu vauvan vanhetessa, on koko perhe kovilla. Pikkujätin terveydenhoitaja ja pediatrinen unihoitaja Sari Tammikari neuvoo, miten vauvan unta voi tukea ja miksi unikoulua ei kannata karsastaa.
Lue lisää