Vauvat ja vastasyntyneet (neonatologia)

Lapsen synnyttyä vauvan hoitoon voi liittyä jännitystä ja tuoreen vanhemman epävarmuutta. Toisaalta jo kokenutkin vanhempi kaipaa välillä ammattilaisen apua pienokaisensa terveyden ja hyvinvoinnin tueksi.

Pikkujätissä vauvojen ja vastasyntyneiden perheille tarjotaan monipuolista ohjausta, neuvontaa ja hoitoa.

Apua tarjolla moneen murheeseen

Vauvoihin ja vastasyntyneisiin erikoistuneen neonatologin vastaanotolle voi tulla mistä tahansa vauvaan liittyvästä syystä, joka huolestuttaa vanhempia.

Neuvolakäynnit suunnitellaan suomalaisen neuvolaohjelman mukaisesti ja muokataan perheen tarpeiden mukaan. Neuvolasta lapsi saa myös tärkeät kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Imetyspulmissa apua tarjoavat Pikkujätin ammattitaitoiset imetysneuvojat. Joskus haasteita on aivan alussa, toisinaan vasta myöhemmin. Kaikkiin pulmiin pyritään löytämään yhdessä ratkaisu.

Vauvan uneen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä auttaa yksilöllinen uniohjaus, joka sopii vauvojen lisäksi myös isommille lapsille ja nuorille.

Jos vauvaa vaivaa koliikki, on tärkeää keskittyä tukemaan perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Mikäli vauvan liikkuminen tai asennot ovat epäsymmetrisiä ja huolestuttavat vanhempia, on hyvä kääntyä lasten fysioterapeutin puoleen. Lasten fysioterapeutti on apuna vauvan liikkumiseen ja käsittelyyn liittyvissä pulmissa.

Imetysohjaus
Lapsen fysioterapia
Neonatologin vastaanotto
Neuvola
Uniohjaus
Vauvan koliikki
Artikkelit ja tiedotteet
Pikkujätti Pikkujätille ja Aavalle myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Pikkujätti ja Aava noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
lapsen Mistä lapsen oppimisvaikeudet johtuvat?
Lievätkin oppimisvaikeudet on tärkeä tunnistaa, jotta lasta voidaan tukea koulussa ja kotona mahdollisimman varhain. Mikäli asiaan ei puututa, ongelmat seuraavat aikuisuuteen. Neuropsykologian erikoispsykologi Nina Sajaniemi kertoo, mitä syitä oppimisvaikeuksien taustalla on ja mitkä ovat yleisimmät oppimishäiriöt.
Lue lisää
Pikkujätti Asiakastietolaki muuttuu 1.1.2024 – OmaKannan luovutuslupaa voidaan hyödyntää jatkossa laajemmin
Voit kuitata informoinnin vastaanotetuksi jo nyt OmaKannassa tai asioidessasi Pikkujätissä.
Lue lisää