Uniohjaus

Laadukas uni tukee lapsen kasvua, kehitystä ja hyvinvointia. Ei ole sattumaa, että lasten unen tarve on suurempi kuin aikuisten. Joskus käy niin, että nukkuminen muodostuu lapselle haasteeksi. Tällöin uniohjaus voi auttaa. Kun lapsen unen laatu paranee, jaksavat yleensä myös vanhemmat paremmin.

Kenelle uniohjaus on tarkoitettu?

Pikkujätin yksilöllinen uniohjaus sopii 0-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lempein tapa tukea lapsen unta on aloittaa hyvään uneen kannustavien asioiden tekeminen jo vauvan ensikuukausien aikana. Näin vauva kulkee pehmeästi kohti ehjiä öitä.

Ennakoiva uniohjaus sopii lasta odottaville perheille, jotka haluavat saada tietoa vauvojen hyvien unitapojen tukemisesta.

Mitä uniohjauksessa tapahtuu?

Vanhemmat tuovat vastaanotolle täytetyn uniohjauksen esitietolomakkeen sekä päivärytmitaulukon. Vastaanotolla käydyt asiat ovat pohjana perheelle laadittavassa yksilöllisessä unisuunnitelmassa.

Ymmärtämällä, mistä lapsen rikkonaiset unet johtuvat ja tekemällä eri kehitysvaiheisiin ja ikäkausiin sopivia toimenpiteitä on mahdollisuus löytää tie kohti ehjiä öitä.

On tärkeää, että molemmat vanhemmat ja lapsi ovat mukana vastaanotolla. Näin mahdollistuu ohjauksen laatu.

Mikäli vastaanotolla nousee esiin epäily uniongelman fysiologisesta syystä, ohjataan perhe parhaan asiantuntijan luokse lisätutkimuksiin.

Seurantasoittojen avulla voidaan tarvittaessa antaa lisätukea ja -ohjeistusta, jotta muutosten tekeminen varmasti onnistuu. Seurantasoittojen määrä ei ole rajattu. Huomaathan, että seurantasoitoilla on erillinen hinta.

Miten valmistaudun vastaanottoon?

Ennen vastaanotolle tuloa täytäthän uniohjauksen esitietolomakkeen sekä päivärytmitaulukon.

Ajanvaraus

Varaa aika uniohjaukseen nettiajanvarauksestamme tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 8000.

Artikkelit ja tiedotteet
lapsen-siitepölyallergia

Onko lapsellasi siitepölyallergia? Näin lievität oireita tehokkaasti

Siitepölyallergia saa lapsen nenän vuotamaan ja silmät kutiamaan. Oireiden hyvä hoito on tärkeää, koska allerginen nuha altistaa astmalle. Oireilu voi heikentää myös elämänlaatua ja vaikuttaa jopa koulumenestykseen. Lasten allergologian erikoislääkäri Kati Holm neuvoo, miten siitepölyoireet selätetään.
Lue lisää
Täitä

Täit ovat ikäviä vihulaisia – 5 vinkkiä niiden häätöön

Täit eivät ole merkki huonosta hygieniasta, vaan niitä voi tulla kenelle hyvänsä. Varmin oire on kutiseva ja ärtynyt hiuspohja, jota lapsi raapii usein. Lastentautien erikoislääkäri Tea Nieminen kertoo, millä konsteilla täiden häätö onnistuu.
Lue lisää
vaipan-vaihto-vaippaihottuma

Vaivaako lastasi vaippaihottuma? Näin hoidat ja ehkäiset

Vaippaihottuma on alle vuoden ikäisillä lapsilla tavallista, mutta onneksi se paranee yleensä nopeasti. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten vaippaihottumaa hoidetaan ja ehkäistään sekä milloin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn