Lastenneurologia

Neurologiset ongelmat ovat lapsilla tavallisia.

Lastenneurologit ovat asiantuntijoita erityisesti lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi vauvan motorista kehitystä koskevissa.

Kouristukset, epilepsia, päänsärky ja migreeni ovat erityisesti lastenneurologin erityisalaa.

Lastenneurologin vastaanotto
Neuropsykologiset tutkimukset
Artikkelit ja tiedotteet
ADHD

ADHD-lapsi kaipaa kehuja ja myönteistä palautetta – 8 usein kysyttyä kysymystä lapsen ADHD:stä

Lapsi ei malta pysyä aloillaan, tunteet kuohuvat ja koulunkäynti takkuaa – olisikohan kyseessä ADHD? Pikkujätin lastenpsykiatrian erikoislääkäri Marie Korhonen kertoo, miten ADHD lapsilla saattaa vaikuttaa elämään – ja muistuttaa, että ADHD:ssä voi olla myös paljon hyvää.
Lue lisää
lapsen_päänsärky

Lapsen päänsärky johtuu usein elämäntavoista – Näin helpotat lapsen päänsärkyä ja migreeniä

Lapsen päänsärky on yleistä ja useimmiten ihan vaaratonta. Jos päänsäryt kuitenkin toistuvat, niiden syy on hyvä käydä selvittämässä. Pikkujätin lastenneurologian erikoislääkäri Veera Hölttä kertoo, miten päänsärkyä voi pitää loitolla ja mitä lapsen migreenistä on hyvä tietää.
Lue lisää
Yksityinen

Ystävällinen yksityinen lastensairaala – 6 syytä tulla Pikkujättiin

Lapsen korvien putkitus, kitarisan poisto tai tyräleikkaus tiedossa? Pikkujätti on Suomen ainoa täysin lapsiin keskittynyt yksityinen lääkäriasema, jolla on kaksi sairaalaa Espoon Tapiolassa ja Helsingin Itäkeskuksessa. Meillä lasten terveyteen erikoistuneet ammattilaiset osaavat huomioida niin pienen potilaan kuin huoltajien jännityksen. Pikkujätin maailma on tehty lapsia varten.
Lue lisää