Lastenneurologia

Neurologiset ongelmat ovat lapsilla tavallisia.

Kouristukset, epilepsia, päänsärky ja migreeni ovat erityisesti lastenneurologin erityisalaa, kun taas neuropsykologi tutkii lapsen havaitsemiseen, ajatteluun ja muistamiseen liittyviä pulmia.

Tukena motorisessa ja kognitiivisessa kehityksessä

Lastenneurologit ovat asiantuntijoita erityisesti lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa, jotka koskevat esimerkiksi vauvan motorista kehitystä.

Vastaanottokäynnillä selvitetään lapsen oiretta ja pyritään vähentämään sitä. Tavoitteena on myös lievittää oireen aiheuttamaa huolta perheessä.

Neuropsykologisia tutkimuksia voidaan tarvita esimerkiksi ADHD:n tai autismikirjon epäilyissä, erilaisten oppimisvaikeuksien syiden selvittelyssä sekä aistivammaisen lapsen kehityksen arvioinnissa.

Kuumekouristus lapsella
Lastenneurologin vastaanotto
Neuropsykologiset tutkimukset
Tic-oireet ja Touretten syndrooma
Artikkelit ja tiedotteet
lapsen Mistä lapsen oppimisvaikeudet johtuvat?
Lievätkin oppimisvaikeudet on tärkeä tunnistaa, jotta lasta voidaan tukea koulussa ja kotona mahdollisimman varhain. Mikäli asiaan ei puututa, ongelmat seuraavat aikuisuuteen. Neuropsykologian erikoispsykologi Nina Sajaniemi kertoo, mitä syitä oppimisvaikeuksien taustalla on ja mitkä ovat yleisimmät oppimishäiriöt.
Lue lisää
epilepsia Epilepsia lapsella – tunnista oireet ja toimi oikein
Epilepsia lapsella kuulostaa pelottavalta, mutta yli puolella leikki- ja kouluikäisistä potilaista taipumus saada epileptisiä kohtauksia loppuu ennen aikuisuutta. Lastenneurologian erikoislääkäri Anne Sarajuuri kertoo, mitä epilepsian oireet ovat ja miten niiden ilmaantuessa toimitaan.
Lue lisää
aivotärähdys Onko aivotärähdys vaarallinen? 8 kysymystä lääkärille
Aivotärähdys on kansankielinen sana, joka tarkoittaa erittäin lievää ja samalla yleisintä aivovammaa. Suurimmassa riskissä ovat pienet lapset sekä rajuja kontaktilajeja harrastavat nuoret. Lastenneurologian erikoislääkäri Anne Sarajuuri vastaa aivotärähdykseen liittyviin kysymyksiin, jotka usein huolettavat vanhempia.
Lue lisää