Laboratorio ja kuvantaminen

Laboratoriokokeet lapselle 

Pikkujätin kaikilla lääkäriasemilla toimii laboratorio, ja useimmat tutkimukset voidaan tehdä ilman ajanvarausta. Valikoimassamme on lähes kaikki laboratoriotutkimukset. Yleisimmät tehdään pikamenetelmillä perheen odottaessa ja vastaus selviää saman vastaanottokäynnin yhteydessä. 

Pikkujätissä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että näytteiden otto sujuu lapsen kannalta mukavasti ja kivuttomasti. Hoitajamme ovat tottuneita työskentelemään lasten kanssa, jännitykset ja pelot ovat meille tuttuja.  

Lue alta lisää laboratoriotoiminnastamme ja siitä miten lapsen laboratoriokäyntiin voi varautua. 

Lapsen ultraääni- tai röntgentutkimuksia ei tarvitse jännittää 

Pikkujätissä tehdään laajasti ultraäänitutkimuksia lapsille. Tutkimukset ovat kivuttomia ja kokeneet lääkärimme ja hoitajamme tekevät niistä mahdollisimman mukavia lapsen kannalta.  

Jos lapsen vamma tai vaiva kaipaa röntgenkuvausta, ohjaamme asiakasperheen sisaryhtiöömme Lääkärikeskus Aavaan.  

Lähetteen oikeaan tutkimukseen tekee aina lasta hoitava lääkäri.  

Laboratoriotutkimukset
Röntgen
Ultraäänitutkimukset
Artikkelit ja tiedotteet
nuori-ja-vanhempi-keskustelee

Huoltajien asiointi helpottuu, kun he voivat jatkossa nähdä alle 18-vuotiaan lapsensa tiedot Pikkujätissä – nuorella on myös oikeus salata tietonsa

Pikkujätissä ja Aavassa otetaan 1.12.2022 alkaen käyttöön alaikäisen päätöskyvyn arviointi. Sen myötä alle 18-vuotiaat, päätöskykyisiksi arvioidut asiakkaat voivat itse päättää tietojensa luovuttamisesta huoltajille.
Lue lisää
shutterstock_1421926835

Saiko lapsesi syyhytartunnan? 6 vinkkiä syyhyn hoitoon

Syyhy on viheliäinen vaiva, josta eroon pääseminen vaatii koko perheeltä viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Itsekseen se ei parane, vaan kutina muuttuu koko ajan tuskallisemmaksi. Ihotautien erikoislääkäri Sonja Hahtola neuvoo, miten syyhypunkki selätetään.
Lue lisää
shutterstock_1967009614

Kuumetta ja kurkkukipua – onko lapsella angiina?

Angiina on tavallinen sairaus lapsiperheissä. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Johan Hedström kertoo, mitkä ovat angiinan oireet, tarttuuko tauti ja millä konsteilla se taltutetaan. Angiinan hyvä hoito on tärkeää, koska siihen liittyy ikäviä jälkitauteja.
Lue lisää