Laboratorio ja kuvantaminen

Laboratoriokokeet lapselle 

Pikkujätin kaikilla lääkäriasemilla toimii laboratorio, ja useimmat tutkimukset voidaan tehdä ilman ajanvarausta. Valikoimassamme on lähes kaikki laboratoriotutkimukset. Yleisimmät tehdään pikamenetelmillä perheen odottaessa ja vastaus selviää saman vastaanottokäynnin yhteydessä. 

Pikkujätissä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että näytteiden otto sujuu lapsen kannalta mukavasti ja kivuttomasti. Hoitajamme ovat tottuneita työskentelemään lasten kanssa, jännitykset ja pelot ovat meille tuttuja.  

Lue alta lisää laboratoriotoiminnastamme ja siitä miten lapsen laboratoriokäyntiin voi varautua. 

Lapsen ultraääni- tai röntgentutkimuksia ei tarvitse jännittää 

Pikkujätissä tehdään laajasti ultraäänitutkimuksia lapsille. Tutkimukset ovat kivuttomia ja kokeneet lääkärimme ja hoitajamme tekevät niistä mahdollisimman mukavia lapsen kannalta.  

Jos lapsen vamma tai vaiva kaipaa röntgenkuvausta, ohjaamme asiakasperheen sisaryhtiöömme Lääkärikeskus Aavaan.  

Lähetteen oikeaan tutkimukseen tekee aina lasta hoitava lääkäri.  

Laboratoriotutkimukset
Röntgen
Ultraäänitutkimukset
Artikkelit ja tiedotteet
lapsen-siitepölyallergia

Onko lapsellasi siitepölyallergia? Näin lievität oireita tehokkaasti

Siitepölyallergia saa lapsen nenän vuotamaan ja silmät kutiamaan. Oireiden hyvä hoito on tärkeää, koska allerginen nuha altistaa astmalle. Oireilu voi heikentää myös elämänlaatua ja vaikuttaa jopa koulumenestykseen. Lasten allergologian erikoislääkäri Kati Holm neuvoo, miten siitepölyoireet selätetään.
Lue lisää
Täitä

Täit ovat ikäviä vihulaisia – 5 vinkkiä niiden häätöön

Täit eivät ole merkki huonosta hygieniasta, vaan niitä voi tulla kenelle hyvänsä. Varmin oire on kutiseva ja ärtynyt hiuspohja, jota lapsi raapii usein. Lastentautien erikoislääkäri Tea Nieminen kertoo, millä konsteilla täiden häätö onnistuu.
Lue lisää
vaipan-vaihto-vaippaihottuma

Vaivaako lastasi vaippaihottuma? Näin hoidat ja ehkäiset

Vaippaihottuma on alle vuoden ikäisillä lapsilla tavallista, mutta onneksi se paranee yleensä nopeasti. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten vaippaihottumaa hoidetaan ja ehkäistään sekä milloin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.
Lue lisää