Laboratorio ja kuvantaminen

Laboratoriokokeet lapselle 

Pikkujätin kaikilla lääkäriasemilla toimii laboratorio, ja useimmat tutkimukset voidaan tehdä ilman ajanvarausta. Valikoimassamme on lähes kaikki laboratoriotutkimukset. Yleisimmät tehdään pikamenetelmillä perheen odottaessa ja vastaus selviää saman vastaanottokäynnin yhteydessä. 

Pikkujätissä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että näytteiden otto sujuu lapsen kannalta mukavasti ja kivuttomasti. Hoitajamme ovat tottuneita työskentelemään lasten kanssa, jännitykset ja pelot ovat meille tuttuja.  

Lue alta lisää laboratoriotoiminnastamme ja siitä miten lapsen laboratoriokäyntiin voi varautua. 

Lapsen ultraääni- tai röntgentutkimuksia ei tarvitse jännittää 

Pikkujätissä tehdään laajasti ultraäänitutkimuksia lapsille. Tutkimukset ovat kivuttomia ja kokeneet lääkärimme ja hoitajamme tekevät niistä mahdollisimman mukavia lapsen kannalta.  

Jos lapsen vamma tai vaiva kaipaa röntgenkuvausta, ohjaamme asiakasperheen sisaryhtiöömme Lääkärikeskus Aavaan.  

Lähetteen oikeaan tutkimukseen tekee aina lasta hoitava lääkäri.  

Laboratoriotutkimukset
Röntgen
Ultraäänitutkimukset
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen

Ystävällinen yksityinen lastensairaala – 6 syytä tulla Pikkujättiin

Lapsen korvien putkitus, kitarisan poisto tai tyräleikkaus tiedossa? Pikkujätti on Suomen ainoa täysin lapsiin keskittynyt yksityinen lääkäriasema, jolla on kaksi sairaalaa Espoon Tapiolassa ja Helsingin Itäkeskuksessa. Meillä lasten terveyteen erikoistuneet ammattilaiset osaavat huomioida niin pienen potilaan kuin huoltajien jännityksen. Pikkujätin maailma on tehty lapsia varten.
Lue lisää
lapsi-leikkii-suihkulähteessä

Lapsen kanssa matkustaminen – Ota talteen lastenlääkärimme muistilista

Kun ollaan lomalla lasten kanssa, arvaamattomia asioita voi tapahtua: jälkiruoka saattaa johtaa mahavaivoihin, iho palaa altaassa polskutellessa ja pieniin korviin koskea lentokoneessa. Pikkujätin johtava lääkäri Erik Qvist neuvoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta matkustaminen lasten kanssa sujuisi mahdollisimman leppoisasti.
Lue lisää
vältä-lapsen-auringonpistos

Mehua, välipalaa ja tauko leikeistä – Vältä lapsen auringonpistos

Kesä on perheen parasta aikaa! Kun pitkät hellekaudet ovat yleistyneet ja aurinko paahtaa, monia vanhempia myös huolettaa: miten ehkäistään lapsen auringonpistos, lämpöuupumus ja lämpöhalvaus. Suojautumalla ja varautumalla, sanoo Pikkujätin lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist ja muistuttaa, että helteellä pelkkä vesi ei aina ole paras janojuoma.
Lue lisää