Lastenlääkäri-chat PikkuTsätti

Lastenlääkäri-chat PikkuTsätti

Tervetuloa PikkuTsättiin, Pikkujätin etälääkäripalveluun!

PikkuTsätti-palvelun avulla tavoitat nopeasti lastenlääkärin kotoasi tai matkoilta – missä ikinä oletkin, tarvitset vain nettiyhteyden! 

PikkuTsätissä voit keskustella lastenlääkärin kanssa kaikista lapsen terveyteen ja sairauteen liittyvistä asioista älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. PikkuTsätissä voit lähettää myös kuva- ja videotiedostoja.

Siirry Pikkutsättiin tästä


Usein kysyttyjä kysymyksiä lastenlääkärin etävastaanotosta

 

Mitä lastenlääkärin etävastaanotolla voidaan hoitaa?

Etälääkärin vastaanotolla voidaan ottaa kantaa lähes kaikkiin lasten terveyden ja sairauden ongelmiin sekä antaa neuvoa ongelmien ja huolien ratkaisemiseksi asiantuntijan toimesta.

Palvelussa etälääkäri, lastenlääkäri, arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa tarvittaessa vastaanotolle tai antaa ohjeet kotihoitoon. Palvelu on tarkoitettu alentamaan yhteydenottokynnystä ja poistamaan epätietoisuus vastaanotolle saapumisen tarpeesta.

Huom. PikkuTsätti ei ole tarkoitettu hätätilanteita varten. Mikäli lapsellasi on välittömän hoidon tarve, ole viipymättä yhteydessä hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112.


Miten varaan ajan Pikkutsätti-etälääkäripalveluun? 

Sinun ei tarvitse varata erillistä aikaa keskustellaksesi lastenlääkärin kanssa verkossa. Palvelu on avoinna seuraavasti (huom. poikkeukset mahdollisia):

  • MA – PE 8 – 21
  • LA 9- 17
  • SU 9 – 21

Palveluun kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Voiko huoltajana hoitaa minkä ikäisen lapsen asioita – tästä tarkempaa tietoa alla.

PikkuTsätin lastenlääkärit pyrkivät vastaamaan heti, kun kirjoitat viestisi palveluun. Mikäli palvelussa on ruuhkaa vastaus voi kestää hetken, kuitenkin korkeintaan 30 minuuttia. PikkuTsätissä tapahtuvaa keskustelua ja selainta ei saa sulkea keskustelun aikana.

 

Paljonko PikkuTsätti maksaa?

Palvelun hinta on arkisin 74,00 €/yhteydenotto, ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 94,00 €/ yhteydenotto. Maksu sisältää kaikki viestit ja mahdolliset reseptit.

Palvelusta on mahdollista saada Kela-korvausta. Tallentamalla palveluun lapsen Kela-kortin kuvan (kuva molemmista puolista), saat Kelan suorakorvauksen.

Voit maksaa PikkuTsätin verkkomaksuna, useilla eri maksukorteilla tai MobilePayllä, ja tulevaisuudessa vielä useammalla tavalla. Vastaavasti luovumme etukäteen maksukortille tehtävästä katevarauksesta, joka helpottaa etävastaanoton varaamista.

Etävastaanoton maksaminen on turvallista. Maksaminen tapahtuu kotimaisen maksuvälittäjämme Paytrailin verkkopalvelussa. Paytrail on Suomen suurin verkkomaksupalvelu, ja sille on myönnetty turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti. Maksuohjeet saat chat-keskustelun jälkeen tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Vakuutusyhtiön suoraveloitus ei ole vielä käytössä PikkuTsätti-palvelussa.

 

Tarvitsen kuitin vakuutusyhtiön korvaushakemusta varten, miten toimin?

Kirjaudu PikkuTiedot -palveluun sen huollettavan tietoihin, jonka kuitteja tarvitset.
Vasemmalla olevan valikon alalaidassa klikkaa huollettavan nimeä.  Kuitit ja laskut -välilehdeltä näet maksuerittelyn, ja sen voit myös tulostaa.

Pikkutiedot -palvelusta näet myös kertomustekstit, diagnoosit, laboratoriotulokset ja reseptit sekä mahdolliset tulevat ajanvaraukset ja laboratoriolähetteet.

 

Voinko huoltajana hoitaa lapseni asioita etälääkärin kanssa?

Tunnistaudut palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Käytössämme on reaaliaikainen varmistus väestörekisteristä lapsesi asiointioikeudesta, huoltajana pystyt hoitamaan alle 12 -vuotiaan lapsesi asioita.

Nuori voi myös hoitaa omia asioita (tai yhdessä huoltajan kanssa), jos hänellä on käytössä omat vahvan tunnistuksen välineet.

Lapsesi ei tarvitse olla ennestään Pikkujätin asiakas. Olet tervetullut asioimaan aina lapsesi asioissa PikkuTsättiin. Lastenlääkäri kirjoittaa potilastietojärjestelmäämme tietoja lapsesi etäkäynnistä ja yhteydenottosi on löydettävissä myös Kanta-palvelusta.

 

Voiko etälääkäri kirjoittaa sähköisen lääkereseptin?

Etälääkäri voi kirjoittaa sähköisen lääkereseptin. Huomioithan, että esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehdukseen ei voi määrätä antibiootteja chatin kautta. 

 

Voinko chatin välityksellä saada lääkärintodistuksen töihin?

Etävastaanotoilla lääkäri voi joissakin tilanteissa harkinnanvaraisesti laatia todistuksia, kuten sairauspoissaolotodistuksia lapsen sairastamisesta vanhemman työnantajaa varten.

 

Voinko saada lähetteen laboratioon etänä?

Etälääkäri voi kirjoittaa Pikkujätin laboratorioon tutkimuslähetteitä, jos lähetteen tekeminen ei edellytä potilaan tutkimusta esim. perheessä toistuneen streptokokkikierteen yhteydessä (oireettomat perheenjäsenet voivat käydä tutkimuksissa). Etälääkäri sopii tulevan hoidon ja vastausten saamisesta potilaan kanssa.

 

Siirry Pikkutsättiin tästä

Tutustu myös Pikkujätin lastenlääkärin puhelinvastaanottoon ja videovastaanottoon!