Annukka Ruska Ravitsemusterapeutti

Annukka Ruska

Ravitsemusterapeutti

Varaa aika

Minulla on vajaan kahdenkymmenen vuoden kokemus lasten- ja nuorten syömispulmien hoidosta. Olen työskennellyt HUS erikoissairaanhoidon yksiköissä: aikuisten- ja nuorten syömishäiriöyksikkö, iho- ja allergiasairaala, lastenklinikka sekä YTHS opiskelijaterveydenhuollossa ja yksityisessä syömishäiriökeskuksessa.

Vastaanotolla paneudun lapsen tai nuoren tilanteeseen yksilöllisesti ja empaattisesti. Lasten syömispulmissa vanhemman/ vanhempien ottaminen mukaan hoitoon on tärkeää.

Sydäntäni lähellä olevia syömisen ongelmia ovat etenkin: - erilaiset syömishäiriöt ja häiriintynyt syöminen - kasvuhäiriöt - painoon liittyvät huolet -allergiat - vatsaoireet - valikoiva syöminen - neurologisiin oireisiin liittyvät syömispulmat - kasvisruokavaliot - urheilevan lapsen ja nuoren ravitsemus

Ruokapäiväkirjan pitäminen 2-3 päivän ajalta ennen vastaanottoa auttaa vapauttamaan aikaa vastaanotolla syömisen haastattelulta muuhun. Ruokapäiväkirjassa olisi hyvä olla sekä viikonloppupäivä että arkipäivä kirjattuna.

Ajanvarausohje

Minulle voi myös varata etävastaanottoajan