Apua asiointiin

Apua asiointiin

Pikkujätissä apunasi toimii asiantuntijoita. Asiasta riippuen voit kääntyä potilasasiamiehen, tietosuojavastaavan tai Kanta-arkiston hoitajan puoleen sinua askarruttavissa asioissa. Alta löydät lyhyet kuvaukset eri asiantuntijoiden keskeisistä tehtävistä.

Huomioithan, että henkilötietoja ei tule lähettää suojaamattomalla sähköpostilla. Pikkujätissä on käytössä turvaposti, jolla voit lähettää salassa pidettäviä ja arkaluontoisia henkilö- ja terveystietoja Pikkujätin henkilöstölle ja vastaanottajille.

Potilasasiamies

Mikäli olet tyytymätön hoitoosi tai kohteluusi Pikkujätissä, sinulla on oikeus olla yhteydessä Pikkujätin potilasasiamieheen. Potilasasiamies ohjaa ja neuvoo potilaita ja heidän omaisiaan hoitoon ja kohteluun liittyvissä kysymyksissä ja antaa tietoa potilaan oikeuksista.

Tietosuojavastaava

Pikkujätissä tietosuojavastaava auttaa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietojen käyttöön liittyvät kysymykset ja selvitykset. Tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä esimerkiksi halutessasi tietää lisää henkilötietojesi keräämisen syistä tai, kuka tietojasi on käsitellyt. Tietosuojavastaava myös opastaa erilaisten pyyntöjen kanssa. Tietosuojavastaavan tavoitat sähköpostitse dpo@aava.fi.

Kanta-arkiston hoitaja

Potilastiedon arkisto Kanta on keskitetty potilastiedon arkisto, johon potilastiedot tallentuvat niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon tiedot. Omakannassa voit vaikuttaa tietojesi käyttöön ja katsoa omia terveystietojasi.

Kanta-arkistoon liittyvissä asioissa olethan yhteydessä sinua palvelleeseen toimipisteeseen.