Apua asiointiin

Pikkujätissä apunasi toimii asiantuntijoita. Asiasta riippuen voit kääntyä potilasasiamiehen, tietosuojavastaavan tai Kanta-arkiston hoitajan puoleen sinua askarruttavissa asioissa. Alta löydät lyhyet kuvaukset eri asiantuntijoiden keskeisistä tehtävistä.

Potilasasiamies

Potilasasiamieheen voivat potilaat ja heidän omaisensa ottaa yhteyttä potilaan hoitoon ja kohteluun liittyvissä kysymyksissä. Häneltä saa myös tietoa potilaan oikeuksista. Potilasasiamieheltä voi pyytää neuvoa ja apua muistutuksen, kantelun ja potilasvahinkoilmoituksen teossa.
Potilasasiamiehellä ei ole päätäntävaltaa eikä hän ota kantaa tehtyihin hoitopäätöksiin.

Ennen muistutuksen tai kantelun tekemistä on hyvä olla yhteydessä hoitaneeseen lääkäriin tai hoitopaikan yksikönjohtajaan. Muistutuslomakkeen saa potilasasiamieheltä.

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy:n potilasasiamiehen tavoittaa parhaiten sähköpostilla osoitteesta potilasasiamies@pikkujatti.fi tai torstaisin klo 13 – 14 puhelimitse numerosta 044 2951 230.

Tietosuojavastaava

Pikkujätissä tietosuojavastaava auttaa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietojen käyttöön liittyvät kysymykset ja selvitykset. Tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä esimerkiksi halutessasi tietää lisää henkilötietojesi keräämisen syistä tai, kuka tietojasi on käsitellyt. Tietosuojavastaava myös opastaa erilaisten pyyntöjen kanssa. Tietosuojavastaavan tavoitat sähköpostitse tietosuoja@pikkujatti.fi.

Kanta-arkiston hoitaja

Potilastiedon arkisto Kanta on keskitetty potilastiedon arkisto, johon potilastiedot tallentuvat niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon tiedot. Omakannassa voit vaikuttaa tietojesi käyttöön ja katsoa omia terveystietojasi.

Pikkujätin Kanta-arkistonhoitaja vastaa asiakkaiden kysymyksiin koskien Potilastiedon arkisto Kantaa. Kaikki Kantaan liittyvät kysymykset voit lähettää osoitteeseen kanta-arkistonhoitaja@pikkujatti.fi. Pyrimme vastaamaan viestiisi viikon kuluessa.

Tietojen lähettäminen sähköpostitse

Huomioithan, että henkilötietoja ei tule lähettää suojaamattomalla sähköpostilla. Pikkujätissä on käytössä turvaposti, jolla voit lähettää salassa pidettäviä ja arkaluontoisia henkilö- ja terveystietoja Pikkujätin henkilöstölle ja vastaanottajille. Kun haluat lähettää salatun sähköpostin Pikkujättiin.