Puolesta asiointi -valtuutus

Puolesta asiointi -valtuutus

Jos sinun on vaikea asioida Pikkujätissä tai haluat, että huoltajasi voi hoitaa asioita puolestasi, voit antaa toiselle henkilölle valtakirjan, jolla valtuutat hänet hoitamaan asiointiasi puolestasi Pikkujätissä.

Sinun tulee tehdä valtuutus kirjallisesti valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella valtakirjalla. Vapaamuotoisessa valtakirjassa tulee olla nimesi, henkilötunnuksesi ja yhteystietosi sekä valtuuttamasi henkilön nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot. Lisäksi valtakirjassa tulee selvitä on valtuuttamasi henkilö huoltajasi, edunvalvojasi, lähiomaisesi tai joku muu henkilö. Määrittele valtakirjassa mahdollisimman tarkasti, mitä asioista valtuuttamasi henkilö saa hoitaa puolestasi ja, kuinka kauan antamasi valtuutus on voimassa.

Tarkastamme aina valtuutuksen antajan henkilöllisyyden Pikkujätissä valtakirjan toimituksen yhteydessä. Jos valtuuttamasi henkilö toimittaa valtakirjan puolestasi, valtakirjalle tulee olla kaksi (2) täysi-ikäistä, esteetöntä todistajaa. Tällöin tarkastamme valtuuttamasi henkilön henkilöllisyyden valtakirjan toimituksen yhteydessä.

Voit aina peruuttaa valtuutuksen näin halutessasi. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti toimittamalla vapaamuotoinen peruutusilmoitus Pikkujätin toimipisteeseen.