Puolesta asiointi -valtuutus

Jos sinun on vaikea asioida Pikkujätissä tai haluat, että huoltajasi voi hoitaa asioita puolestasi, voit antaa toiselle henkilölle valtakirjan, jolla valtuutat hänet hoitamaan asiointiasi puolestasi Pikkujätissä.

Sinun tulee tehdä valtuutus kirjallisesti valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella valtakirjalla. Vapaamuotoisessa valtakirjassa tulee olla nimesi, henkilötunnuksesi ja yhteystietosi sekä valtuuttamasi henkilön nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot. Lisäksi valtakirjassa tulee selvitä on valtuuttamasi henkilö huoltajasi, edunvalvojasi, lähiomaisesi tai joku muu henkilö. Määrittele valtakirjassa mahdollisimman tarkasti, mitä asioista valtuuttamasi henkilö saa hoitaa puolestasi ja, kuinka kauan antamasi valtuutus on voimassa.

Tarkastamme aina valtuutuksen antajan henkilöllisyyden Pikkujätissä valtakirjan toimituksen yhteydessä. Jos valtuuttamasi henkilö toimittaa valtakirjan puolestasi, valtakirjalle tulee olla kaksi (2) täysi-ikäistä, esteetöntä todistajaa. Tällöin tarkastamme valtuuttamasi henkilön henkilöllisyyden valtakirjan toimituksen yhteydessä.

Voit aina perua valtuutuksen näin halutessasi. Peruminen tulee tehdä kirjallisesti toimittamalla perumisilmoitus Pikkujätin toimipisteeseen. Voit perua antamasi puolesta asioinnin valtakirjan valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella perumisilmoituksella.

Huomaa, että PikkuTiedoissa tai Omakannassa asiointi ei ole mahdollista valtakirjalla. Näissä palveluissa oikeus asioida alaikäisen puolesta tarkistetaan väestötietojärjestelmästä. Lue lisää Suomi.fi Valtuuksista.