Lokitietojen tarkastus- ja selvityspyyntö

Halutessasi tietää kuka tietojasi on käsitellyt, sinun tulee tehdä kirjallinen lokitietojen tarkastuspyyntö. Pyynnön voit esittää valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella pyynnöllä. Vapaamuotoisesta pyynnöstä tulee käydä ilmi nimesi, henkilötunnuksesi, yhteystietosi ja ajanjakso, jolta pyydät tietoja.

Jos tarkastamiesi lokitietojen perusteella epäilet, että tietojasi on käsitelty väärin, voit tehdä selvityspyynnön asiasta. Selvityspyyntö tulee tehdä kirjallisena valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella pyynnöllä. Vapaamuotoisesta pyynnöstä tulee käydä ilmi nimesi, henkilötunnuksesi, epäillyn väärinkäytöksen ajankohta, miten epäily syntyi, millaisista tiedoista on kysymys ja, ketä epäilet tietojesi väärinkäytöstä.

Allekirjoitettu lokitietopyyntö toimitetaan osoitteella:

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy/ lokitietopyynnöt, Pikkujätti Itäkeskus, Kauppakeskus Itis, Itäkatu 7, 2krs, 00930 Helsinki.

Halutessasi voit lähettää lomakkeen myös salatulla sähköpostilla osoitteella lokitietopyynnot@pikkujatti.fi.

Pyrimme olemaan sinuun yhteydessä kahden (2) viikon sisällä lokitietopyynnön saapumisesta.

Lain mukaan sinulla on oikeus saada lokitietosi edeltäneeltä kahdelta (2) vuodelta. Suosittelemme ensisijaisesti, että tarkastat lokitiedot tapaamisessa Aavan henkilökunnan jäsenen kanssa. Tällöin sinulla on mahdollisuus kysyä lokitietoihin liittyviä kysymyksiä. Vaihtoehtoisesti lokitiedot voidaan toimittaa sinulle kirjallisesti pyynnössä ilmoittamaasi osoitteeseen. Tarkastamme henkilöllisyytesi ennen lokitietojen luovutusta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta.

Pikkujätillä on oikeus kieltäytyä lokitietojen tarkastuspyynnöstä esimerkiksi, jos lokitietojen luovuttaminen aiheuttaa vaaraa terveydellesi tai hoidollesi tai jonkun muun oikeuksille. Tällaisessa tilanteessa Pikkujätin tulee antaa kirjallinen kieltäytymistodistus, jossa kerrotaan kieltäytymisen syy.