Perheyritykset yhteistyöhön – Aava Terveyspalvelut valitsi Vita Laboratoriot yhteistyökumppanikseen

vita_laboratoriot
Lääkärikeskus Aava ja Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti ovat 1.1.2021 aloittaneet laboratorioyhteistyön Vita Laboratoriot Oy:n kanssa. Tavoitteena on kehittää Aavan ja Pikkujätin asiakkaiden laboratoriopalvelukokemusta kotimaisin voimin.

Aava Terveyspalveluille tärkeä valintakriteeri laboratoriokumppania valitessa oli suomalaisen laboratorion asiantuntijoiden ammattitaito. Ammattitaito näkyy diagnostiikan ja palvelun laadussa ja nopeudessa. Lisäksi tärkeää on asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen päivittäisessä yhteistyössä ja yhdessä palveluita kehitettäessä.

Yhteistyön myötä yli 95 prosenttia Aavan ja Pikkujätin tilaamista keskuslaboratoriotutkimuksista analysoidaan Suomessa, Vitan keskuslaboratoriossa Helsingin Hernesaaressa. Vitan toiminta ja laatu on kattavasti akkreditoitu. Vita on muun muassa ainoa suomalainen laboratorio, jonka Covid-19-PCR-analytiikka on akkreditoitu.

– Vita Laboratorioiden arvot ovat yhteneväiset Aavan ja Pikkujätin arvojen kanssa, joten uskomme, että yhteistyö on hedelmällistä molemmille yrityksille. Muutoksen on tarkoitus parantaa hoitoketjujen sujuvuutta ja mahdollistaa paras mahdollinen palvelukokemus asiakkaillemme. Diagnostiikassa laatu, nopeus ja suomalainen ammattitaitoinen palvelu ovat tärkeitä. Pisteenä iin päällä on se, että molemmat yritykset ovat suomalaisia perheyhtiöitä, kertoo Aavan liiketoimintajohtaja Tommi Qvick.

– Olemme iloisia päästessämme aloittamaan yhteistyön Aava Terveyspalveluiden kanssa. Aava on hyvin johdettu perheyritys, jolla on vahva arvopohja. Me Vitassa olemme sitoutuneet laboratoriodiagnostiikan tuotantoketjun kotimaisuuteen, emmekä usko diagnostiikan siirtämiseen halvemman palkkatason maihin. Päinvastoin tavoitteenamme on siirtää harvinaisiakin, aiemmin Keski-Euroopasta alihankittuja tutkimuksia tehokkaaseen Hernesaaren laboratorioomme, kertoo Vita Laboratoriot Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hurme.

Lisätietoja:

– Aava, liiketoimintajohtaja Tommi Qvick, puh. 040 358 0556, sähköposti: tommi.qvick@vita.fi

– Vita Laboratoriot Oy, toimitusjohtaja, ylilääkäri Jukka Hurme, puh. 0400 500 362, sähköposti: jukka.hurme@vita.fi

Pikkujätti on osa Aava Terveyspalvelut -konsernia.

Vita Laboratoriot Oy tuottaa Helsingissä korkealaatuisia lääketieteellisiä ja ympäristölaboratoriopalveluja palvellen koko Suomea. Vita on vuonna 1994 perustettu perheyritys. Vita tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan suurimpiin keskuslaboratorioyhtiöihin lukeutuvan saksalaisen LADR-konsernin kanssa.

FacebookTwitterLinkedIn