Yritys

Yritys

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy toimii kuudella lastenlääkäriasemalla. Lääkäriasemat sijaitsevat Espoossa Tapiolassa, Helsingissä Itäkeskuksessa ja Kampissa, Järvenpäässä, Vantaalla, Myyrmäessä ja Hyvinkäällä. Pikkujätin päiväkirurgisia toimenpiteitä varten on leikkaussalit Tapiolan ja Itäkeskuksen toimitiloissa.

Pikkujätin verkkolääkäriasema on toiminut syksystä 2015. Asiakkaat voivat ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä Internetin välityksellä Pikkujätin lastenlääkäriin ja saada neuvoja lasten terveydenhoitoon ja sairauksiin liittyen.

Pikkujätissä pitää vastaanottoa lähes 190 lastenlääkäriä, erikoislääkäriä ja muuta lasten terveydenhoitoon erikoistunutta asiantuntijaa. Hoitotehtävissä on lisäksi 75 terveydenhoitoalan ammattilaista muun muassa sairaanhoitajina, terveydenhoitajina, laboratoriossa ja leikkaussalissa.

Pikkujätillä on 50 lääkäriomistajaa ja kuuluu Aava Terveyspalvelut Oy/Aho Group Oy:n konserniin. Yhtiö on suomalaisessa omistuksessa.

Pikkujätti on syntynyt vuonna 1968 toimintansa aloittaneesta Hakaniemen Poliklinikasta (myöhemmin Medicity Oy). Vuonna 1987 perustettiin ensimmäinen varsinainen lastenlääkäriasema Espoon Tapiolaan, Heikintorille. Muutaman vuoden kuluttua asema muutti nykyiselle paikalleen Tapiolan Länsituuli-taloon.

Pikkujätti otettiin nimenä käyttöön vuonna 1989, kun toinen lastenlääkäriasema perustettiin Itäkeskukseen. Vuonna 1997 perustettiin Pikkujätti Myyrmäki ja Järvenpään lääkäriasema aloitti vuonna 2007. Pikkujätti Kamppi perustettiin vuonna 2010 Kamppiin Yrjönkadulle, mistä asema siirtyi maaliskuussa 2014 Kampin Huippuun, Annankadulle. Nuorin lääkäriasema, Pikkujätti Hyvinkää perustettiin tammikuussa 2017 Hyvinkäälle.

Pikkujätillä on käyttöoikeus Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu- tunnukseen. Avainlippu on varmin tapa kertoa Pikkujätti lastenlääkäriasemien toiminnan suomalaisuudesta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy:n toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 standardin mukainen laatusertifikaatti. Sertifikaatti on osoitus toimintamme korkeasta laadusta, asiakaslähtöisyydestä sekä jatkuvasta kehityshalustamme.