Kerro meille mielipiteesi uusista kotisivuistamme. Autat meitä kehittämään kotisivujamme myös jatkossa.

(Arvomme 30.6. mennessä kaikkien palautetta antaneiden kesken 3 kpl Pikkujätin rantapyyhkeitä ja pienen ensiapupakkauksen (á 25 €/kpl).)

Pikkujätti täyttää 30 vuotta !

Pikkujätti täyttää 30 vuotta !

Julkaistu

30 v tarraLasten ja nuorten lääkäriaseman palveluita  30 vuotta

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema täyttää 30 vuotta.
Pitkä taival on käyty vuodesta 1987  vuoteen 2017.  Vuosiin mahtuu paljon hienoja hetkiä ja pitkäaikaisia asiakaskohtaamisia.

”Vuonna 1987 perustettiin Pikkujätin ensimmäinen lastenlääkäriasema Espoon Tapiolan Heikintorin kolmanteen kerrokseen. Aseman välineistö oli viimeistä tekniikan huippua.  Asemalle hankittiin sähkökirjoituskoneet ja vielä sellaiset, joissa oli korjausnauha virhelyöntejä varten. Kyllä niillä kelpasi kirjoitella. Asemasta tuli iloinen väritykseltään ja kaiken kaikkiaan mielettömän kotoisa paikka.
Aulan toimistotiski oli varsinainen monitoimitila. Työtuolille kun aamulla istui, siitä ei tarvinnut nousta lainkaan.  Samalla istumalla työntekijä ylti tekemään kaiken: vastaamaan puhelimeen, palvelemaan asiakkaita, hoitamaan potilaskortiston sekä tekemään kaikki tarvittavat toimistotyöt. Senkaltaista työn huippuunsa viritettyä toiminnallisuutta ei pysty kukaan nykyään edes kuvittelemaan.
Yhtiön neurokirurgi kertoi, että hänellä on naapurina mies, joka piirtelee paljon ja on kuvittanut jopa joitain lastenkirjoja. Hänpä pyytää tätä piirtämään lastenlääkäriasemalle muutaman kuvan.  Silloin ei kukaan vielä aavistanut, että muutaman vuoden päästä sekä Mauri Kunnas että Heikintorin Lastenlääkäriasema olisivat menestystarinoita.
Helmikuussa 1992 Heikintorin Lastenlääkäriasema muutti Länsituulentielle. Muutto hoidettiin yhdessä yössä, sunnuntai-iltana ja yö laiteltiin tavaroita ja naulattiin tauluja seiniin. Maanantaiaamuna toimittiin jo täyttä häkää. Uusi asema sai samalla Itäkeskusta mukaillen uuden nimen Pikkujätti Tapiola. Aikana, jolloin kukaan ei tiennyt vielä brändäämisestä mitään, olimme luoneet brändin, Pikkujätti brändin maineikkaan kuvittajan Mauri Kunnaksen piirtämine koiralogoineen. ”

”Pari vuotta myöhemmin, 1989, perustettiin toinen lastenlääkäriasema Helsingin Itäkeskukseen. Kiinteistön nimenä oli alun perin Isojätti, jonka pohjalta uuden lastenlääkäriaseman nimeksi keksittiin Pikkujätti. Ensi alkuun Pikkujätti Itäkeskuksen palveluja olivat pediatriset ja ortopediset lääkärinvastaanotot sekä laboratoriotutkimukset. Sittemmin palvelujen kirjo lisääntyi.
Ajan myötä lastenlääkäriasemalla työskentelevät havaitsivat tarvitsevansa työnteon ohella muitakin haasteita kuin työ, Pikkujätti Tapiolan aseman henkilökunnan kanssa kehitettiin Itä-Länsi -ottelut eri urheilulajeissa: pesäpallossa, sählyssä, lentopallossa, petankissa, ringetissä ym. Kaikki nauttivat näistä hauskoista yhteenotoista ja aina jäi epäselväksi kuka oli voittaja.”

Pikkujätti Myyrmäki perustettiin 1997 Vantaan Myyrmäkeen, Kauppakeskus Myyrmanniin. Alun perin Pikkujätti Myyrmäestä tuli raikkaan sini-keltainen merellinen asema, jota korostivat pienen pilottiryhmän rakentama laivan ruori ja siihen liittyvä äänimaailma.”

”Pikkujätti Järvenpää avasi ovensa vuonna 2007, Järvenpään Mannilantiellä, Apteekkitalossa. Pikkujätti Järvenpään vetonaulana on ”Juna ja asema” -seinämaalaus, jonka mallina on ollut oikea veturi vaunuineen 1800-luvulta.”

Vuosien myötä lastenlääkäriasemia on tullut lisää. Pikkujätti Kamppi perustettiin 2010 Helsingin Kamppiin ja Pikkujätti Hyvinkää vuonna 2017 Hyvinkäälle, Lammin Säästöpankin taloon.

Vuonna 2015 avattiin uusi chat-palvelu PikkuTsätti. Kyseessä oli ensimmäinen lasten ja nuorten palveluihin keskittyvä verkkopalvelu Suomessa. Palvelussa Pikkujätin omat lastenlääkärit vastaavat vanhempien kysymyksiin ja antavat arvion lapsen lääkärikäynnin tarpeellisuudesta. Akuuttien tilanteiden lisäksi vanhemmat saavat tietoa ja tukea kaikissa lapsen terveydentilaan liittyvissä kysymyksissä. PikkuTsättiä voi käyttää kaikkialla missä on saatavilla nettiyhteys – kotona ja matkoilla.

Pitkä taival on tultu yhdessä asiakkaidemme kanssa vuodesta 1987 vuoteen 2017.
Keväällä 2017 tehdyn asiakastyytyväisyyskyselyn myötä Pikkujätti palvelee edelleen erittäin hyvin asiakkaitaan, lapsia ja nuoria, asiakkaidemme mielestä, vuodesta toiseen.

Kiitämme uskollisia asiakkaitamme, jotka ovat käyttäneet Pikkujätin palveluita vuosien varrella.
Tästä on hyvä jatkaa kanssanne ja kehittää palveluitamme yhdessä, asiakkaillemme, tulevaisuuteen.

 

lähde: otteita kirjasta ”On suurta hoitaa pieniä ja isoja” / Medicity oy

« Takaisin ajankohtaista osioon