Reseptin uusiminen

Lääkäri arvioi aina lapsen lääkehoidon tarpeellisuuden. Pikkujätissä lasten ja nuorten reseptien uusinnat hoituvat helposti vastaanottokäynnillä sekä etänä puhelimitse tai chatissa.

Esimerkiksi lapsen siitepölyallergia on varsin yleinen lääkehoitoa vaativa vaiva, jonka helpottamiseen moni tarvitsee kevään tullen uuden reseptin allergialääkkeisiinsä.

Kun kyseessä on lapsipotilas, on lääkärin arvioitava lääkkeiden tarve joka kerta erikseen. Reseptiä ei siis voi uusia ilman lääkärin arviota.

Lasten lääkehoito on osa kokonaisvaltaista hoitopolkua, jossa tapauskohtaisesti seurataan ja arvioidaan jokaisen yksittäisen lääkkeen aiheellisuutta. Vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi lapsen ikä (missä muodossa lääke annetaan), paino (annostus) sekä aiemmat kokemukset lääkkeestä.

Aikuisiin verrattuna lapsilla on huomattavasti vähemmän lääkitystä vaativia pitkäaikaissairauksia.

Reseptin uusiminen Pikkujätissä onnistuu kolmella tavalla

  • Lääkärin vastaanotolla Pikkujätin toimipisteessä
  • Lääkärin etävastaanotolla puhelimitse
  • PikkuTsätin kautta keskustelemalla lääkärin kanssa chatissa

Huomioithan, että Pikkujätissä ei voi uusia reseptejä Omakanta-palvelussa.

Milloin resepti kannattaa uusia?

Älä jätä reseptin uusimista viime tippaan. Näet Omakanta-palvelusta, kuinka kauan lapselle määrätyt reseptit ovat voimassa ja kuinka paljon lääkkeitä on jäljellä.

Erityisesti ennen lomamatkaa kannattaa tarkistaa, että reseptit kantavat reissun yli.

Resepti kannattaa uusia omalla hoitavalla lääkärillä.

Reseptin uusiminen vastaanotolla

Jos edellisestä lääkärikäynnistä on aikaa, resepti kannattaa uusia lääkärin vastaanotolla. Pikkutiedot-palvelusta näet, kenen lääkärin luona lapsesi on käynyt viimeksi.

Lääkkeen sopivuuden ja annostuksen lisäksi voitte keskustella vastaanotolla muista lapsen tai nuoren terveysasioista. Jos lääkäri suosittelee lisätutkimuksia, voitte käydä niissä joustavasti saman käynnin yhteydessä.

Reseptin uusiminen etävastaanotolla

Puhelimitse hoituva etävastaanotto on kätevä ratkaisu reseptin uusimiseen. Puhelinvastaanotto tavoittaa sinut missä ja milloin vain.

Lääkkeet voit noutaa lähimmästä apteekista.

Reseptin uusiminen PikkuTsätissä

PikkuTsätti on chat-palvelu, jonka avulla tavoitat lastenlääkärin kotoasi.

Lastenlääkäri arvioi, onko lapsen kanssa syytä mennä lääkäriin vai voiko reseptin uusia ilman vastaanottokäyntiä.

PikkuTsätissä voit keskustella kaikista lapseen terveyteen liittyvistä asioista.

eResepti eli sähköinen resepti

Pikkujätissä kirjoitettavat reseptit ovat eReseptejä eli sähköisiä reseptejä. eResepti on voimassa kaksi vuotta sen kirjoittamisesta.

Paperisia reseptejä tai apteekkiin soitettuja puhelinreseptejä ei ole enää mahdollista tehdä.

Paljonko reseptin uusiminen maksaa?

Reseptin uusimisesta veloitetaan Pikkujätin palveluhinnaston mukainen maksu riippuen siitä, onko resepti uusittu vastaanotolla, puhelimitse vai chatin kautta.

Artikkelit ja tiedotteet
miten_puhua_vaikeista_asioista_lapselle

Miten puhua lapselle sodasta, erosta, seksistä ja muista vaikeista asioista? Psykologin 7 neuvoa

Onko sota aihe, jolta haluat suojella lastasi? Tai menetkö hämillesi, kun lapsi kysyy seksistä? Pikkujätin psykologin Leea Mattilan mukaan yleensä totuus on lapselle helpotus. Siksi lapselle kannattaa puhua rehellisesti ja lapsen huolia ja tunteita arvostaen. Näillä psykologin neuvoilla pääset alkuun vaikeilta tuntuvissa keskusteluissa.
Lue lisää
lasten

Ulkonäköpaineet koskettavat myös poikia – Näin puhut ulkonäöstä lapsen kanssa

Lähes jokainen kokee joskus ulkonäköpaineita. Kun ulkonäköpaineet painavat lasta tai nuorta, on tärkeää auttaa häntä ymmärtämään omia tunteitaan. Niiden taustalla voi olla itsetunto-ongelmia, riittämättömyyden kokemus tai turvattomuutta. Pikkujätin psykologi ja psykoterapeutti Leea Mattila kertoo, miten ulkonäköpaineet voi ottaa puheeksi lapsen kanssa.
Lue lisää
lasten_kasvattamat_etusivu

Mikael Gabrielin ego kuoli tyttären synnyttyä – tähdet herkistyvät vanhemmuuden äärelle uudessa talk showssa

Pikkujätin uusi keskusteluohjelma lasten kasvattamana olemisesta saa julkkikset pohtimaan, mitä he ovat oppineet vanhemmuuden kautta itsestään, omasta lapsuudestaan, vanhemmistaan ja maailmasta.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn