Reseptin uusiminen

Lääkäri arvioi aina lapsen lääkehoidon tarpeellisuuden. Pikkujätissä lasten ja nuorten reseptien uusinnat hoituvat helposti vastaanottokäynnillä sekä etänä puhelimitse tai chatissa.

Esimerkiksi lapsen siitepölyallergia on varsin yleinen lääkehoitoa vaativa vaiva, jonka helpottamiseen moni tarvitsee kevään tullen uuden reseptin allergialääkkeisiinsä.

Kun kyseessä on lapsipotilas, on lääkärin arvioitava lääkkeiden tarve joka kerta erikseen. Reseptiä ei siis voi uusia ilman lääkärin arviota.

Lasten lääkehoito on osa kokonaisvaltaista hoitopolkua, jossa tapauskohtaisesti seurataan ja arvioidaan jokaisen yksittäisen lääkkeen aiheellisuutta. Vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi lapsen ikä (missä muodossa lääke annetaan), paino (annostus) sekä aiemmat kokemukset lääkkeestä.

Aikuisiin verrattuna lapsilla on huomattavasti vähemmän lääkitystä vaativia pitkäaikaissairauksia.

Reseptin uusiminen Pikkujätissä onnistuu kolmella tavalla

  • Lääkärin vastaanotolla Pikkujätin toimipisteessä
  • Lääkärin etävastaanotolla puhelimitse
  • PikkuTsätin kautta keskustelemalla lääkärin kanssa chatissa

Huomioithan, että Pikkujätissä ei voi uusia reseptejä Omakanta-palvelussa.

Milloin resepti kannattaa uusia?

Älä jätä reseptin uusimista viime tippaan. Näet Omakanta-palvelusta, kuinka kauan lapselle määrätyt reseptit ovat voimassa ja kuinka paljon lääkkeitä on jäljellä.

Erityisesti ennen lomamatkaa kannattaa tarkistaa, että reseptit kantavat reissun yli.

Resepti kannattaa uusia omalla hoitavalla lääkärillä.

Reseptin uusiminen vastaanotolla

Jos edellisestä lääkärikäynnistä on aikaa, resepti kannattaa uusia lääkärin vastaanotolla. Pikkutiedot-palvelusta näet, kenen lääkärin luona lapsesi on käynyt viimeksi.

Lääkkeen sopivuuden ja annostuksen lisäksi voitte keskustella vastaanotolla muista lapsen tai nuoren terveysasioista. Jos lääkäri suosittelee lisätutkimuksia, voitte käydä niissä joustavasti saman käynnin yhteydessä.

Reseptin uusiminen etävastaanotolla

Puhelimitse hoituva etävastaanotto on kätevä ratkaisu reseptin uusimiseen. Puhelinvastaanotto tavoittaa sinut missä ja milloin vain.

Lääkkeet voit noutaa lähimmästä apteekista.

Reseptin uusiminen PikkuTsätissä

PikkuTsätti on chat-palvelu, jonka avulla tavoitat lastenlääkärin kotoasi.

Lastenlääkäri arvioi, onko lapsen kanssa syytä mennä lääkäriin vai voiko reseptin uusia ilman vastaanottokäyntiä.

PikkuTsätissä voit keskustella kaikista lapseen terveyteen liittyvistä asioista.

eResepti eli sähköinen resepti

Pikkujätissä kirjoitettavat reseptit ovat eReseptejä eli sähköisiä reseptejä. eResepti on voimassa kaksi vuotta sen kirjoittamisesta.

Paperisia reseptejä tai apteekkiin soitettuja puhelinreseptejä ei ole enää mahdollista tehdä.

Paljonko reseptin uusiminen maksaa?

Reseptin uusimisesta veloitetaan Pikkujätin palveluhinnaston mukainen maksu riippuen siitä, onko resepti uusittu vastaanotolla, puhelimitse vai chatin kautta.

Artikkelit ja tiedotteet
astma-lapsella

Lapsen astma – tunnista oireet ja hoida hyvin

Astma on lasten yleisin pitkäaikaissairaus. Huolellisella hoidolla se voidaan onneksi saada lähes oireettomaksi. Lasten allergologian erikoislääkäri Kati Holm vastaa yhdeksään vanhempien mieltä askarruttavaan kysymykseen astmasta ja kertoo, millä konsteilla tauti saadaan hyvään tasapainoon.
Lue lisää
Aava:

Kuopion Pikkujätti muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Pikkujätti palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi lastenlääkäriasema sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää
nuori-ja-vanhempi-keskustelee

Huoltajien asiointi helpottuu, kun he voivat jatkossa nähdä alle 18-vuotiaan lapsensa tiedot Pikkujätissä – nuorella on myös oikeus salata tietonsa

Pikkujätissä ja Aavassa otetaan 1.12.2022 alkaen käyttöön alaikäisen päätöskyvyn arviointi. Sen myötä alle 18-vuotiaat, päätöskykyisiksi arvioidut asiakkaat voivat itse päättää tietojensa luovuttamisesta huoltajille.
Lue lisää
FacebookTwitterLinkedIn