Lastenlääkärit

Lasten lääkäriasemalla kaiken A ja O on tietenkin osaavat ja lasten mielestä mukavat lastenlääkärit. Sellaisia on Pikkujätti täynnä.  

Vastaanotolla lastenlääkärit tutkivat lapsen sekä kuuntelevat vanhempia ja lasta selvittääkseen mistä oireissa tai vaivassa on kyse. Chatissä ja etävastaanotolla voidaan katsoa palvelun kautta kuvia tai videota, ja huoltajan tehtävänä on kertoa tarkemmin lapsen oireilusta. 

Jos perheessä herää huoli mistä tahansa lapsen terveyteen, kasvuun tai kehitykseen liittyvästä asiasta, kannattaa varata aika lastenlääkärille. 

Lasten murtumat
Lastenlääkäri eli pediatri
Reseptin uusiminen
Artikkelit ja tiedotteet
Täitä

Täit ovat ikäviä vihulaisia – 5 vinkkiä niiden häätöön

Täit eivät ole merkki huonosta hygieniasta, vaan niitä voi tulla kenelle hyvänsä. Varmin oire on kutiseva ja ärtynyt hiuspohja, jota lapsi raapii usein. Lastentautien erikoislääkäri Tea Nieminen kertoo, millä konsteilla täiden häätö onnistuu.
Lue lisää
vaipan-vaihto-vaippaihottuma

Vaivaako lastasi vaippaihottuma? Näin hoidat ja ehkäiset

Vaippaihottuma on alle vuoden ikäisillä lapsilla tavallista, mutta onneksi se paranee yleensä nopeasti. Lastentautien erikoislääkäri Pirkko Keronen neuvoo, miten vaippaihottumaa hoidetaan ja ehkäistään sekä milloin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.
Lue lisää
shutterstock_2203717673

Enterorokko on lapsella yleensä harmiton – tunnista oireet ja helpota oloa

Enterorokko on lapsilla yleensä lievä ja paranee itsekseen. Lähes joka lapsi sairastaa enterorokon ainakin kerran elämässään, osa useamminkin. Lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist kertoo, miten enterorokko oirehtii ja miten pienen potilaan oloa voi taudin aikana helpottaa.
Lue lisää