Lastenlääkärit

Lasten lääkäriasemalla kaiken A ja O on tietenkin osaavat ja lasten mielestä mukavat lastenlääkärit. Sellaisia on Pikkujätti täynnä.  

Vastaanotolla lastenlääkärit eli pediatrit tutkivat lapsen sekä kuuntelevat vanhempia ja lasta selvittääkseen mistä oireissa tai vaivassa on kyse. Chatissä ja etävastaanotolla voidaan katsoa palvelun kautta kuvia tai videota, ja huoltajan tehtävänä on kertoa tarkemmin lapsen oireilusta. 

Jos perheessä herää huoli mistä tahansa lapsen terveyteen, kasvuun tai kehitykseen liittyvästä asiasta, kannattaa varata aika lastenlääkärille. 

Lastenlääkäri eli pediatri
Reseptin uusiminen
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_2203717673

Enterorokko on lapsella yleensä harmiton – tunnista oireet ja helpota oloa

Enterorokko on lapsilla yleensä lievä ja paranee itsekseen. Lähes joka lapsi sairastaa enterorokon ainakin kerran elämässään, osa useamminkin. Lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist kertoo, miten enterorokko oirehtii ja miten pienen potilaan oloa voi taudin aikana helpottaa.
Lue lisää
karkkeja-lapsen-kasissa

Miten puhua lapsen ylipainosta lapselle? Lastenlääkäri: ”Ei ole olemassa kiellettyjä ruokia”

Lapsen ylipainoon liittyy riskejä, mutta miten asia tulisi ottaa puheeksi lapsen kanssa? Pikkujätin lastenlääkäri kertoo, miksi lasta mitataan ja antaa vinkkejä ylipainoisen lapsen ruokavalioon ja kehonkuvan vahvistamiseen.
Lue lisää
lapsi-leikkii-suihkulähteessä

Lapsen kanssa matkustaminen – Ota talteen lastenlääkärimme muistilista

Kun ollaan lomalla lasten kanssa, arvaamattomia asioita voi tapahtua: jälkiruoka saattaa johtaa mahavaivoihin, iho palaa altaassa polskutellessa ja pieniin korviin koskea lentokoneessa. Pikkujätin johtava lääkäri Erik Qvist neuvoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta matkustaminen lasten kanssa sujuisi mahdollisimman leppoisasti.
Lue lisää