Osta työtä Suomeen- päivä 4.12.

Osta työtä Suomeen- päivä 4.12.

Julkaistu

MITÄ? Keskiviikkona 4.12. ostetaan vain suomalaisia tuotteita ja palveluita.

MIKSI? Ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluita luodaan Suomeen uusia työpaikkoja.
Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.

MITEN OSALLISTUN? Kutsu kaverisi mukaan ja haasta heidät osallistumaan Osta työtä Suomeen -päivään.
Ja mikä tärkeintä: käy itse 4.12. ostoksilla ja osta vain suomalaista.

Tuotteen tai palvelun kotimaisuudesta viestii helposti ja luotettavasti kuluttajien hyvin tuntema Avainlippu-merkki. Avainlipun avulla kuluttajat voivat valita tuotteita ja palveluita, jotka on tuotettu Suomessa ja jotka tuovat työtä Suomeen.

Osta työtä Suomeen-päivänä, 4.12.2019 kannustetaan suosimaan kotimaisia tuotteita ja palveluita, ja omista sinivalkoisista valinnoista voi kertoa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ostatyötäsuomeen. Osta työtä Suomeen -päivää vietetään tänä vuonna viidettä kertaa.

 

Kysely ostopäätöksestä

Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan 38 prosenttia suomalaisista arvioi vuonna 2018, että tuotteen tai palvelun työllistävyys Suomessa tulee vaikuttamaan ostopäätöksiin tulevaisuudessa yhä enemmän. Vuonna 2018 ostamista motivoivat eniten laatu (59 %) ja hinta (45 %). Vastaajat uskoivat, että maanlaajuisen työllistävyyden lisäksi paikallinen työllistävyys, suomalainen valmistus ja se, että valmistaja tai tuottaja toimii vastuullisesti tulevat vaikuttamaan enemmän ostopäätöksiin tulevaisuudessa.

Lähes kaikki vastaajat (94 %) olivat sitä mieltä, että kotimaisen tuotteen tai palvelun valitseminen luo työpaikkoja Suomeen. Kyselyyn vastanneista 92 prosenttia oli myös täysin samaa tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että yksilöllä on päävastuu oman kuluttamisensa vastuullisuudesta.

Pikkujätillä on käyttöoikeus Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu- tunnukseen. Avainlippu on varmin tapa kertoa Pikkujätti lastenlääkäriasemien toiminnan suomalaisuudesta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.  Pikkujätti  on suomalaisessa omistuksessa.
Lue lisää Pikkujätistä yritys-sivun kautta,

« Takaisin ajankohtaista osioon