Olen 1. Ykkönen liikenneturvakampanja

Olen 1. Ykkönen liikenneturvakampanja

Julkaistu

Pikkujätti Turku ja Radio Auran Aallot yhteistyökumppaneineen lahjoittaa koulujen alkaessa kaikille Turun ja ympäristökuntien noin 4000 ekaluokkalaiselle keltaiset ”Olen 1 Ykkönen”-lippalakit.
Olen 1. Ykkönen on koulujen lukuvuoden alkuun sijoittuva liikenneturvakampanja, joka toteutetaan elokuussa 2019 Turussa. Turussa koulut alkavat keskiviikkona 14.8.  Kyseessä on jo 22. vuosi Olen 1. liikenneturvakampanjassa. Kampanjan tarkoituksena on muistuttaa tielläliikkujia pienistä ja koulutiellä vielä kokemattomista ekaluokkalaisista sekä lisääntyneestä varovaisuuden tarpeesta liikenteessä.
Kampanjan tunnusmerkki, liikenteessä hyvin näkyvä, pirteän keltainen Olen 1. Ykkönen –lippis.

Hyvän palautteen saanutta kampanjaa toteutetaan jo 22. kertaa. Tämän vuoden teemana ovat kevyenliikenteenväylät ja niillä liikkuvat monenlaiset kulkuneuvot. Kampanjan aikana on lasten vanhemmilla ja läheisillä mahdollisuus vaikuttaa kouluteiden turvallisuuteen sosiaalisen median välityksellä. Huomioita vaarapaikoista ja vinkkejä parannusehdotuksiksi voi lähettää radio Auran Aaltojen
facebookin ja twitterin kautta. Lisäksi voi laittaa sähköpostia radio toimitukseen info@auranaallot.fi.
Huomiot ja vinkit kerrotaan kuuntelijoille Auran Aaltojen lähetyksissä ja nettisivuilla.

Opettajat jakavat kaikille ekaluokkalaisille ensimmäisenä koulupäivänä Pikkujätti Turun ja Auran Aaltojen lahjoittaman keltaisen Olen 1. Ykkönen lippalakin ja kotitiedotteen. Mukana jakelussa ovat Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto, Paimio, Sauvo, Masku, Rusko, Parainen, Aura ja Nousiainen.
Vanhempien tehtävänä on huolehtia siitä, että lapsella on lippis päässä koulumatkoilla ainakin ensimmäisinä kouluviikkoina. Keltainen lippalakki näkyykin katukuvassa pitkälle syksyyn ja uudelleen taas kevään koittaessa.
Radio Auran Aaltojen toimitus tekee liikenneturvatietoiskuja lasten ja aikuisten näkökulmasta koko elokuun ajan. Yhteistyökumppani poliisi turvaa ja tukee ekaluokkalaisten koulumatkaa ensimmäisinä koulupäivinä resurssiensa mukaan.

Radio Auran Aaltojen yhteistyökumppaneita Olen 1. Ykkönen -kampanjassa ovat: Poliisi, Opetustoimi,
Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Turku, Mehukatti lastenmaailma, Liikenneturva, Turun kaupunki, Turun ja Kaarinan SRK -yhtymä, Turvary ry ja Kuljetus Peipponen.


Kuva: Olen 1. Ykkönen lippis

« Takaisin ajankohtaista osioon