Nuorten paraurheilijoiden kilpailutapahtuma EPYG 2019 Suomeen

Nuorten paraurheilijoiden kilpailutapahtuma EPYG 2019 Suomeen

Julkaistu

Suomi on saanut isännöitäväkseen European Para Youth Games kilpailut vuodelle 2019. Tapahtuma järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 25.-30.6.2019. Monilajisessa nuorten paraurheilijoiden kilpailutapahtumassa lajeina ovat yleisurheilu, uinti, boccia, pöytätennis, näkövammaisten judo, maalipallo, pyörätuoli koripallo, purjehdus sekä näytöslajina sokkopingis.  Tapahtuma on Suomen suurin paraurheilutapahtuma vuonna 2019.

– EPYG kisa tarjoaa nuorille paraurheilijoille ainutlaatuisen tilaisuuden kokea kansainvälinen monilajinen kilpailutapahtuma. EPYG:n kautta koko paraurheilu saa hienoa näkyvyyttä ja tapahtumana se vahvistaa Suomen roolia Euroopan Paralympiakomiteoiden joukossa, iloitsee Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski.

– On todella upeaa saada tällainen kilpailu Suomeen ja Pajulahteen. Tämä tapahtuma tukee loistavasti Pajulahden pitkäaikaista kehitystyötä vammaisurheilun parissa, kertoo Pajulahden valmennuskeskus johtaja Mikko Levola.

Tapahtuman kummina toimii ratakelauksen moninkertainen Paralympiavoittaja sekä maailmanmestari Leo-Pekka Tähti.

– On hienoa saada kisat Suomeen. Suomessa paraurheilun arvostus on ollut selkeässä kasvussa. Nuoria tarvitaan mukaan ja kisat toimivat varmasti heillä hyvänä ponnahduslautana tulevaisuuteen. On tärkeää saada jo nuoruusvaiheessa kokemusta kansainvälisestä ilmapiiristä ja kisafiiliksistä. Se antaa intoa heille ja ruokkii varmasti myös tulevaisuutta. Toivottavasti kisojen avulla saadaan myös uusia potentiaalisia urheilijanuorukaisia mukaan paraurheilun maailmaan, kertoo Tähti.

Tapahtumaan odotetaan noin 600 urheilijaa, valmentajaa ja huoltajaa useista Euroopan maista. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Liikuntakeskus Pajulahti yhdessä Suomen Paralympiakomitean ja Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU Ry:n kanssa.

Lisätiedot:

Tero Kuorikoski
Pääsihteeri
Suomen Paralympiakomitea
040 024 2009
tero.kuorikoski@paralympia.fi

Laura Kittelä
Tapahtuma Koordinaattori
Liikuntakeskus Pajulahti
044 775 5212
laura.kittela@pajulahti.com

Pikkujätti on tehnyt yhteistyötä lukuisien eri liikunta- ja urheiluseurojen kanssa. Paralympiakomitean kanssa yhteistyö keskittyy erityisesti erityislapsiperheiden liikunta-harrastusten tunnettavuuden lisäämiseen sekä harrastusmahdollisuuksien tukemiseen. Tämä osaltaan tukee sekä paralympiatoiminnassa mukana olevien lapsien, että heidän perheidensä arkea ja hyvinvointia.

 

 

 

« Takaisin ajankohtaista osioon