Lastenneuvolapalvelut

Lastenneuvolapalvelut

Julkaistu

Tervetuloa yksityisen lastenneuvolan vastaanotolle Helsingin keskustaan, Kampin Pikkujättiin.

Olen kätilö, terveydenhoitaja Linda Andberg 38 v. ja  kolmen lapsen äiti. Asun perheeni kanssa Loviisassa, maalla  hevosen, koirien, lampaiden, vuohien ja  kanien keskuudessa. Rakastan maalaiselämää yli kaiken ja kiitollisuus maaseudun rauhasta valtaa minut päivittäin.

Kokonaisvaltainen terveys on minulle tärkeää. Olen toiminut kätilö-terveydenhoitajana viimeiset 15 vuotta ja ollut töissä Suomen, Ruotsin ja Norjan sairaaloissa ja neuvoloissa. Tällä hetkellä pidän omaa vastaanottoa  Pikkujätti Kampissa  ja vastaanotolla käy neuvolaikäisiä 0 – 6- vuotiaita lapsia.

Usein sairaalasta kotiutuessa ensimmäiset viikot voivat tuntua jännittäviltä ja vastuu uudesta ihmisestä voi olla pelottavaa. Tuen saaminen on silloin tärkeää. Tapaan monia perheitä kotikäynnillä vauvan ensimmäisten viikkojen aikana. Ensi viikkojen aikana on hyvä seurata vauvan painoa ja imetystä, joten neuvolaan kannattaa olla yhteydessä heti, kun kotiutuu sairaalasta.

Neuvolakäynnit suunnitellaan normaalin neuvolaohjelman mukaisesti ja käyntejä lisätään
perheen tarpeiden mukaan. Ensimmäinen käynti on vauvan ollessa 2-4 viikon ikäinen jonka jälkeen sovitaan käynnit kuukauden välein 1-vuotiaaksi asti. Vauvan ollessa 4 kk ja 8 kk perhe varaa myös lääkärille ajan. Lääkärikäyntejä on lapsen kasvaessa 1,5-vuoden  ja 4-vuoden iässä. Kansallinen rokotusohjelma menee käsi kädessä  neuvolakäyntien kanssa. Perheen toivomat muut rokotukset suunnitellaan yhdessä vastaanotolla.

Imetys on minun sydäntä lähellä. Apu ja tuki on ensisijaisen tärkeä onnistuneessa imetyksessä. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika (aina 1,5 h) vaikka haaste imetyksen kanssa tuntuisi hassulta tai pieneltä asialta. Joskus äiti ja vauva tai koko perhe käy imetysvastaanotolla kerran joskus useammin. Kaikki vauvat ovat erilaisia, kaikki äidit ja perheet. Yksilöllinen kohtaaminen on ensijaisen tärkeää minun työssäni.

Vauvan terapeuttisella vyöhyketerapialla voi hoitaa vauvan itkuisuutta, masuvaivoja, synnytyksestä aiheutuneita jumeja, refluksia, unihäiriöitä ym. Vauvat ovat hyvin vastaanottavaisia hoidolle ja monta kertaa vauvat hoidetaan äidin sylissä, imettäessä tai missä milloinkin. Tarkoitus ei ole huudattaa vauvaa, vaan auttaa vauvan kehoa auttamaan itseään ja parantamaan itse itsensä.

Tervetuloa vastaanotolle!

Ajanvarauksen voit tehdä  puhelimitse numerosta 010 380 8000 tai internetajanvarauksen kautta.

Linda Andberg
Kätilö, terveydenhoitaja

« Takaisin ajankohtaista osioon