Kerro meille mielipiteesi uusista kotisivuistamme. Autat meitä kehittämään kotisivujamme myös jatkossa.

(Arvomme 30.6. mennessä kaikkien palautetta antaneiden kesken 3 kpl Pikkujätin rantapyyhkeitä ja pienen ensiapupakkauksen (á 25 €/kpl).)

Lasten lääkäriaseman on pysyttävä tiukasti mukana teknologian kehityksessä

Lasten lääkäriaseman on pysyttävä tiukasti mukana teknologian kehityksessä

Julkaistu

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriaseman asiakkaat ovat pääasiassa alle kouluikäisiä lapsia, mutta hoitosuhteet pitkäaikaisissa sairauksissa, kuten allergioissa, voivat jatkua aikuisuuteen saakka.

Pikkujätissä työskentelee lastentauteihin erikoistuneita, itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivia lääkäreitä ja muita lasten terveydenhoitoon erikoistuneita asiantuntijoita. Pikkujätin koko henkilöstö on orientoitunut lasten kanssa toimimiseen. Lasten vanhemmat ovat tiukasti mukana digitaalisessa kehityksessä, joten tässä on pysyttävä myös palveluntarjoajan.

”Vanhemmat, jotka hoitavat käytännönasiat, ottavat etulinjassa käyttöön uudet tekniset sovellukset”, kertoo Pikkujätin toimitusjohtaja Juha Viertola ja jatkaa: ”yli 90 prosenttia ajanvarauksista tehdään netissä, valtaosa kännykällä.”

Pikkujätissä palvelun laatuun ja toimivuuteen panostetaan vahvasti. ”Tällä hetkellä online-lääkäripalvelu PikkuTsätissä päivystävät erikoislääkärit arvioivat lääkärikäynnin tarpeen ja jos mahdollista, diagnostoivat etänä todettavia tauteja sekä antavat ohjeet kotihoitoon.” Palvelua voi hyödyntää myös ulkomaanmatkalla.Mauri Kunnaksen kuviin perustuva sisustus tuovat iloa ja pienet asiakkaat on otettu huomioon myös kalustuksessa sekä esimerkiksi lasten wc-istuimissa. Vaikka lapset vastaanotolle tullessa ovat yleensä sairaita, kehitetään uusia keinoja tuottaa pienille potilaille lääkärikäynnistä wow-elämys. ”Viime keväänä toteutettiin kokeilu virtuaalilasien käytöstä verinäytteen otossa, mikä on esimerkki nykyteknologian hyödyntämisestä”, Viertola selventää. Huomio kiinnittyy muualle ja toimenpide on mukavampi potilaalle.

Usein asiakkailla on sairauskuluvakuutus, joka helpottaa sairaan arkea: lapsiperheille sopivat vastaanottoajat, jonottamista ei tarvita ja erikoislääkärin hoidon saa nopeasti, jolloin sairastamisaika lyhenee ja samalla usein lyhenee myös lapsen vanhempien poissaoloaika töistä. Viertola uskoo, että lapsiin erikoistuneelle asemalle on myös tulevaisuudessa vahva kysyntä.

”Uusi Pikkujätin lääkäriasema avautuu alkuvuodesta Turkuun ja lähivuosina laajennutaan muihinkin suuriin kaupunkeihin!”

lähde:
Kauppalehti Optio Tulevaisuuden terveys ja hyvinvointi

« Takaisin ajankohtaista osioon