Lapsilla on asiaa

Lapsilla on asiaa

Julkaistu

Nelosella esitetään lauantaina 30.3. klo 12.30 koko perheen viihdeohjelma eduskuntavaaleihin liittyen jossa puolueiden puheenjohtajat vastaavat suomalaisten lasten keksimiin kysymyksii​n.
Kysymykset on kerätty ​koululaisilta ympäri Suomea. Puoluejohtajille kysymykset esittävät lahtelaistytöt Elina ja Sofia. He ovat 11- ja 8-vuotiaita tubettajia. ​ Tytöt kysyivät puolueiden puheenjohtajilta ystäväkirjakysymyksiä ja noloja tilanteita, mutta myös ajatuksia syrjäytymisestä, terveydenhuollosta ja koulutuksesta.​
Elina ja Sofia haastattelevat eduskuntavaaleissa ehdolla olevia puoluejohtajia: Li Anderssonia, Sari Essayahia, Pekka Haavistoa, Jussi Halla-ahoa, Anna-Maja Henrikssonia, Antti Rinnettä sijaistanutta Sanna Marinia, Petteri Orpoa, Juha Sipilää ja Sampo Terhoa.
Jokainen puoluejohtaja myös tanssi ja kokeili taputusleikkiä tyttöjen kanssa.​

– Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä tämä oli uran jännittävin haastattelu. Juha Sipilä(kesk.) nauroi paljon, vaikka hän on yleensä niin totinen. Petteri Orpon (kok.) avustajat sanoivat, ettei hän ole koskaan haastatteluissa hymyillyt niin paljon. Ja Pekka Haavisto (vihr.) kyseli meidän kuulumisiamme, sillä hänet haastattelimme jo toisen kerran, Elina ja Sofia kertovat.

Ohjelma ei ole poliittinen ohjelma, vaan koko perheen viihdeohjelma. Ohjelma on puolueeton ja objektiivinen ”asiapitoinen viihdeohjelma” ja ideana on, että jokaista puoluejohtajaa pääsee lähelle ja näkee millaisia he oikeasti ovat henkilöinä.​
Päättäjät tekevät tulevaisuutta lapsille, joten katsojia varmasti kiinnostaa millaisilta he tuntuvat lasten näkökulmasta, ja sehän kertoo paljon miten arvovaltainen henkilö suhtautuu lapsiin​.
Ohjelma on myös hyvä esimerkki siitä miten lapset voivat vaikuttaa yhteiskuntamme asioihin nuoresta iästä huolimatta.​​
Ohjelma esitetään Nelosella la 30.3. klo 12.30 ja uusintana ​​31.3 klo 9.00.
Ohjelma on nähtävissä Ruutu.fi-palvelussa puolen vuoden ajan.
Ohjelman tarjoaa Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema. 
kuva: Nelonen

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/eduskuntavaalit-2019-lapsilla-on-asiaa​​​

« Takaisin ajankohtaista osioon