Erityisjärjestelyt Pikkujätti-asemilla

Erityisjärjestelyt Pikkujätti-asemilla

Julkaistu

Pikkujätille on ensiarvoisen tärkeää, että voit edelleenkin asioida meillä, oli asiointisi aihe mikä tahansa. Kaikkea lääkäriin menoa ei voi siirtää koronaepidemiankaan aikana. Se voi jopa olla vahingollista.

Tästä syystä olemme järjestäneet asemiemme toiminnan uudelleen siten, että ei-infektiossa olevat potilaat hoidetaan erillään infektiopotilaista. Osa järjestelyistä tapahtuu yhteistyössä Lääkärikeskus Aavan kanssa.

Tämän lisäksi Pikkujätille on oleellisen keskeistä, että myös infektiossa olevat potilaat voivat asioida altistumatta muille infektioille ja tällä hetkellä erityisesti COVID-19-infektiolle. Lääkäriasemalla Sinua ja lastasi on vastassa hoitohenkilökuntaa, joka varmistaa käyntisyynne. Näin voimme varmistaa teille sujuvan asioinnin asemalla. Lue myös mitä tehdä, jos epäilet lapsellasi olevan koronavirustartunta.

Sijoitamme infektiopotilaat omiin huoneisiin erilleen muista asiakkaista. Lääkäri tutkii lapsenne huoneessa ja myös tarvittavat laboratoriotutkimukset suoritetaan huoneessa. Pyrimme nopeuttamaan asiointia asemalla esimerkiksi kommunikoimalla laboratoriovastaukset käynnin jälkeen, mikäli mahdollista.

Saavuthan paikalle lapsen kanssa juuri ennen sovittua aikaa, ei liian aikaisin. Odotamme, että lapsesi tai nuori saapuu vain yhden aikuisen saattamana. Huomioithan, että jaottelu infektiopotilaisiin koskee myös saattavaa aikuista.

Pikkujätin etävastaanotot

  • Voit myös tavoittaa tutun lääkärisi ja muun asiantuntijan Pikkujätin Puhelinvastaanoton kautta. Voit varata ajan asiantuntijalle, joka on yhteydessä Sinuun puhelimen välityksellä lapsesi asioissa, sovittuun aikaan. Osa ajoista voi näkyä internetajanvarauksessa, mutta jos et löydä haluamaasi asiantuntijaa, olethan yhteydessä neuvontapalveluumme 010 380 8000.
  • Videovastaanotolla voidaan kartoittaa erilaisia oireita ja huolia, antaa neuvontaa ja seurata sairauksia. Tyypillisiä huolia voivat olla allergioihin ja kasvuun, kehitykseen tai käyttäytymiseen liittyvät pulmat.
  • Sinua palvelee myös entiseen tuttuun tapaan PikkuTsätti-etälääkäritoiminta.

Lisätietoja etävastaanotoista saat  neuvontapalvelumme numerosta 010 380 8000.

 

Seuraavat muutokset  ovat voimassa Pikkujätti-asemilla 18.8. alkaen:

Pikkujätti Hyvinkää, Itäkeskus, Järvenpää, Kamppi, Myyrmäki ja Tapiola  hoitavat erityisjärjestelyin sekä infektiopotilaita että ei-infektiopotilaita.

Pikkujätin leikkaussalitoiminta keskitetään Pikkujätti Itäkeskukseen.

Muissa ei-kiireellisissä asioissa, mahdollisesti jo varatuissa, tutkimuksissa ja toimenpiteissä olemme Sinuun yhteydessä ja sovimme mahdollisista erityisjärjestelyistä, jotta voisit asioida meillä parhaalla mahdollisella tavalla lapsesi kanssa.

Toivomme, että käyntisi lapsen kanssa olisi mahdollisimman sujuvaa, mutta toivomme ymmärrystä, jos asiointisi tässä vallitsevassa tilanteessa ei ole tuttuun tapaan täysin samanlainen mihin yleensä Pikkujätissä asioidessasi olet tottunut.

Helsingissä 29.3.2020 /päivitetty 18.8.2020

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasemat

 

KATSO PIKKUJÄTIN ASIOINTIOHJEET

ETÄVASTAANOTOT

« Takaisin ajankohtaista osioon